Kokteilis Rose



Rose: Subtilus ir gėliškas klasikinis kokteilis
   45 ml sausojo vermuto
   20 ml kirschwasser (vyšnių brendžio)
   10 ml grenadino arba aviečių sirupo
   Ledo kubeliai
   Kokteilinė vyšnia papuošimui


   Į maišymo stiklinę su ledu supilkite sausąjį vermutą, vyšnių brendį ir grenadiną arba aviečių sirupą. Maišykite šaukštu apie 20–30 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir skoniai susijungtų. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite kokteiline vyšnia. Maišymas (o ne plakimas) užtikrina skaidrų, glotnų skonį. Alkoholio kiekis apie 15–20%, todėl jis yra lengvas, bet rafinuotas.

   Rose siūlo sausojo vermuto sausą, žolelių poskonį, subalansuotą vyšnių brendžio vyšnių saldumu ir lengvu rūgštumu bei grenadino ar aviečių sirupo uogų saldumu. Skonis yra subtilus, gėliškas, su vaisinėmis natomis, primenančiomis lengvą desertinį vyną, tačiau išlaikantis sausumo pojūtį. Gėrimas yra glotnus, idealiai tinkantis lėtam gurkšnojimui. Rose elegantiškas, lengvas kokteilis, sujungiantis sausojo vermuto žolelių sausumą, vyšnių brendžio (kirschwasser) vaisinį saldumą ir grenadino ar aviečių sirupo subtilų saldumą. Patiekiamas atšaldytoje kokteilio taurėje, papuoštas kokteiline vyšnia, šis gėrimas yra rafinuotas, šiek tiek saldokas pasirinkimas, tinkantis aperityvui ar romantiškiems vakarams. Jo švelni rožinė spalva ir subtilus skonis atspindi pavadinimą, įkvėptą rožės gėlės.

   Rose kokteilis pirmą kartą dokumentuotas XX a. pradžioje, ypač populiarus Prancūzijoje, kur jis siejamas su 1920-ųjų Paryžiaus kokteilių scena. Jis pasirodė Harry MacElhone knygoje ABC of Mixing Cocktails (1921 m.), siejamas su Harry’s New York Bar Paryžiuje. Kokteilis atspindi to meto tendenciją kurti lengvus, gėliškus gėrimus, o jo pavadinimas greičiausiai kilęs iš rausvos spalvos, kurią suteikia grenadinas ar aviečių sirupas. Rose buvo populiarus tarp 1920-ųjų Paryžiaus bohemos, dažnai patiekiamas kaip lengvesnė alternatyva stipresniems kokteiliams, tokiems kaip Martini. Kai kuriose variacijose naudojamas džinas vietoje vyšnių brendžio, suteikiantis botaninį poskonį, arba pridedama šlakelis apelsinų bitters sudėtingumui. Kokteilis retkarčiais atgimsta moderniuose craft kokteilių baruose kaip nostalgiškas pasirinkimas. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant vermutą ir kirschwasser nealkoholiniais distiliatais ir vyšnių sirupu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال