Rob Roy: Rafinuotas ir škotiškas Manhattan variantas
60 ml škotiško viskio
25 ml saldžiojo vermuto
2–3 lašai Angostura bitters
Ledo kubeliai
Kokteilinė vyšnia papuošimui
60 ml škotiško viskio
25 ml saldžiojo vermuto
2–3 lašai Angostura bitters
Ledo kubeliai
Kokteilinė vyšnia papuošimui
Į maišymo stiklinę su ledu supilkite škotišką viskį, saldųjį vermutą ir Angostura bitters. Maišykite šaukštu apie 20–30 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir skoniai susijungtų. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę martini arba į old fashioned taurę su ledu. Papuoškite kokteiline vyšnia. Maišymas (o ne plakimas) užtikrina skaidrų, glotnų skonį. Alkoholio kiekis apie 30–35%, todėl jis yra stiprus, bet subalansuotas.
Rob Roy siūlo škotiško viskio dūmišką, kartais lengvai durpinį poskonį, subalansuotą saldžiojo vermuto vynuogių saldumu ir žolelių natomis bei Angostura bitters prieskonių (gvazdikėlių, cinamono) akcentais. Skonis yra turtingas, šiltas, su saldžiu poskoniu, primenančiu Manhattan, bet su škotišku charakteriu. Gėrimas yra glotnus, idealiai tinkantis lėtam gurkšnojimui. Rob Roy elegantiškas kokteilis, klasikinio Manhattan posūkis, pakeičiantis burboną ar rugių viskį škotišku viskiu, derinamu su saldžiuoju vermutu ir Angostura bitters. Patiekiamas atšaldytoje kokteilio taurėje arba su ledu old fashioned taurėje, papuoštas kokteiline vyšnia, šis gėrimas yra turtingas, šiltas pasirinkimas, tinkantis vakarams ar kaip rafinuotas posūkis po vakarienės. Jo pavadinimas pagerbia škotų didvyrį Robą Roy MacGregorą.
Rob Roy buvo sukurtas 1894 m. Niujorke, Waldorf-Astoria viešbutyje, barmeno, kurio vardas nežinomas, iniciatyva, švenčiant Brodvėjaus operetę Rob Roy. Kokteilis greitai tapo populiarus tarp škotiško viskio mėgėjų, ypač per XX a. pradžios kokteilių bumą. Jo paprastumas ir panašumas į Manhattan padėjo jam tapti klasika, dažnai siejama su škotiška kultūra ir elegancija. Rob Roy dažnai vadinamas škotišku Manhattan, tačiau kai kurie barmenai renkasi vieno salyklo viskį, o ne blended, kad pabrėžtų regioninį škotišką charakterį (pvz., Speyside ar Islay). Variacijos apima Dry Rob Roy (su sausuoju vermutu) arba Perfect Rob Roy (lygiomis dalimis saldžiojo ir sausojo vermuto). Nealkoholinė versija galima, naudojant nealkoholinį viskį ir vermutą.
alkoholiniai kokteiliai
Klasikiniai
kokteiliai su viskiu
kokteilių receptai
RobRoy
short
stiprus kokteilis
škotiškas viskis
viskio kokteilis
