Kokteilis Salty Dog



Salty Dog: Gaivus ir citrusinis kokteilis
   45 ml degtinės (arba džino, pagal pageidavimą)
   90–120 ml šviežiai spaustų greipfrutų sulčių
   Ledo kubeliai
   Druska taurės apvadui
   Greipfruto skiltelė papuošimui


   Aukštos taurės (highball glass) kraštą sudrėkinkite greipfruto skiltelę ir panardinkite į druską, kad susidarytų apvadas. Į taurę įdėkite ledo kubelių. Supilkite degtinę (arba džiną) ir greipfrutų sultis. Atsargiai išmaišykite šaukšteliu, kad skoniai susijungtų. Papuoškite greipfruto skiltelę. Paprastas paruošimas išlaiko gėrimo gaivumą ir lengvumą. Alkoholio kiekis apie 8–10%, todėl jis yra lengvas ir gaivus.

   Salty Dog siūlo degtinės švarų, neutralų poskonį (arba džino botaninį, jei naudojamas), subalansuotą greipfrutų sulčių citrusiniu rūgštumu ir lengvu kartumu. Druskos apvadas prideda sūrų kontrastą, sustiprinantį greipfrutų gaivumą. Skonis yra lengvas, gaivus, primenantis citrusinį limonada su druskos akcentu, idealiai tinkantis karštoms dienoms. Salty Dog paprastas, gaivus kokteilis, sujungiantis degtinės švarumą su greipfrutų sulčių rūgštumu ir kartumu, patiekiamas su druskos apvadu, kuris sustiprina citrusinį poskonį. Tradiciškai patiekiamas aukštoje taurėje su ledu, papuoštas greipfruto skiltelę, šis gėrimas yra lengvas, vasariškas pasirinkimas, tinkantis paplūdimio vakarėliams ar karštoms dienoms. Jo pavadinimas atspindi druskos ir citrusų derinį, primenantį jūros gaivą.

   Salty Dog kilmė siejama su 1950–1960 m. JAV, kaip Greyhound kokteilio (degtinė ir greipfrutų sultys) variacija, pridėjus druskos apvadą. Tikslus kūrėjas nežinomas, tačiau kokteilis tapo populiarus per degtinės populiarumo bangą ir spanguolių bei greipfrutų sulčių kokteilių madą. Jis dažnai siejamas su pajūrio kultūra, ypač JAV rytinėje pakrantėje, ir yra lengvai pritaikomas vasaros gėrimas. Salty Dog dažnai painiojamas su Greyhound, tačiau druskos apvadas yra esminis skirtumas, suteikiantis unikalią tekstūrą ir skonį. Kai kuriose variacijose naudojamas džinas vietoje degtinės, pridedantis botaninį poskonį, arba šlakelis cukraus sirupo, jei greipfrutai per rūgštūs. Kokteilis populiarus pajūrio baruose ir dažnai siejamas su atostogų nuotaika. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant degtinę nealkoholiniu distiliatu arba papildomomis greipfrutų sultimis.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال