Singapore Sling



Singapore Sling: Tropinis ir sudėtingas klasikinis kokteilis
   45 ml džino
   15 ml vyšnių likerio (pvz., Cherry Heering)
   7.5 ml Cointreau
   7.5 ml Bénédictine likerio
   120 ml ananasų sulčių
   15 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
   10 ml grenadino
   1 lašelis Angostura bitters (nebūtina)
   Ledo kubeliai
   Ananaso gabalėlis ir kokteilinė vyšnia papuošimui


   Į šekerį su ledu supilkite džiną, vyšnių likerį, Cointreau, Bénédictine, ananasų sultis, laimo sultis ir grenadiną. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad skoniai susijungtų ir gėrimas atvėstų. Nukoškite į aukštą taurę (highball glass), pripildytą ledo kubelių. Įlašinkite Angostura bitters, jei naudojate. Papuoškite ananaso gabalėliu ir kokteiline vyšnia. Plakimas užtikrina gaivų, subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 10–15%, todėl jis yra lengvas ir gaivus.

   Singapore Sling siūlo džino kadagių ir botaninį poskonį, subalansuotą vyšnių likerio saldumu, ananasų sulčių tropiniu saldumu ir laimo sulčių rūgštumu. Cointreau prideda apelsininį gaivumą, Bénédictine žolelių sudėtingumą, o grenadinas – uogų saldumą. Skonis yra vaisinis, šiek tiek saldus, su subtiliu žolelių poskoniu, primenančiu tropinį punšą. Singapore Sling gaivus, spalvingas kokteilis, sujungiantis džino botaninį charakterį, vyšnių likerio saldumą, citrusinių sulčių (ananasų ir laimo) rūgštumą, Cointreau apelsininį poskonį ir šlakelį Bénédictine bei grenadino, suteikiančių sudėtingumo. Patiekiamas aukštoje taurėje su ledu, papuoštas ananaso gabalėliu ar kokteiline vyšnia, šis gėrimas yra tropinis, daugiasluoksnis pasirinkimas, tinkantis vasaros vakarėliams ar egzotiškai nuotaikai. Jo rausva spalva ir vaisinis skonis daro jį ikonišku.

   Singapore Sling buvo sukurtas apie 1915 m. Raffles viešbutyje Singapūre, barmeno Ngiam Tong Boon iniciatyva. Iš pradžių sukurtas kaip damų gėrimas, jis buvo lengvesnis, rausvos spalvos kokteilis, patrauklus kolonijinės epochos publikai. Originalus receptas laikui bėgant kito, tačiau tapo Tiki kultūros dalimi XX a. viduryje. Šiandien jis laikomas Singapūro simboliu, dažnai patiekiamas Raffles viešbutyje kaip turistų traukos objektas. Singapore Sling originalus receptas buvo pamestas, bet Raffles viešbutis atkūrė jį pagal užrašus, naudodamas Cherry Heering ir Bénédictine. Kai kuriose variacijose pridedama sodos vandens burbuliukams arba keičiamas džinas romu. Kokteilis tapo Tiki barų klasika ir dažnai siejamas su egzotiška, kolonijine romantika. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant alkoholį nealkoholiniais distiliatais ir vaisių sirupais.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال