Kokteilis Anise Cosmo



Anise Cosmo: Anyžinis ir vaisinis Cosmo posūkis
   45 ml degtinės
   15 ml apelsininio likerio
   30 ml spanguolių sulčių
   15 ml šviežių citrinų sulčių
   10 ml anyžinio likerio (pvz., anisette arba pastis)
   Ledo kubeliai
   Citrinos žievelė papuošimui


   Į šekerį su ledu supilkite degtinę, apelsinų likerį, spanguolių sultis, citrinų sultis ir anyžinį likerį. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir skoniai susijungtų. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite citrinos žievele, lengvai suspaudę, kad išsiskirtų aliejai. Plakimas užtikrina glotnią tekstūrą ir subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 20–25%, todėl jis yra vidutinio stiprumo, bet lengvai geriamas.

   Anise Cosmo siūlo švarų degtinės poskonį, subalansuotą apelsinų likerio citrusiniu saldumu, spanguolių sulčių uoginiu rūgštumu, citrinų sulčių gaivumu ir anyžinio likerio subtiliu, saldymedžio aromatu. Skonis yra vaisinis, šiek tiek saldus, su anyžių žolelių nata, primenančiu klasikinį Cosmo, bet su egzotišku prieskoniu. Gėrimas yra glotnus, idealiai tinkantis vakarėliams ar romantiškiems susibūrimams. Anise Cosmo vaisinis, anyžinis kokteilis, sujungiantis Cosmo klasiką su anyžinio likerio subtilumu. Patiekiamas kokteilio taurėje, papuoštas citrinos žievele, šis gėrimas yra modernus pasirinkimas, tinkantis elegantiškiems vakarams.
   Anise Cosmo yra šiuolaikinė Cosmo variacija, įkvėpta klasikinio Cosmopolitan, kuris išpopuliarėjo 1980-aisiais ir 1990-aisiais JAV, ypač per Sex and the City serialą, bet jo šaknys siekia 1970-uosius, kai barmenai, tokie kaip Neal Murray iš Cork and Cleaver (Minneapolis), derino Kamikaze su spanguolių sultimis, sukurdami saldžiarūgštį profilį. Anise Cosmo atsirado per craft kokteilių eksperimentus XXI a., kai barmenai pradėjo įtraukti anyžinius likerius (kaip anisette ar pastis) į vaisinius kokteilius, siekdami pridėti žolelių gilumo ir egzotiškumo. Anyžinis posūkis, kaip Marie Brizard Anisette, įkvėptas iš 1755 m. recepto, suteikia gėrimui europietišką, prancūzišką niuansą, derinant su Cosmo amerikietiška popkultūra. Kai kuriose versijose naudojamas absintas vietoje anisette, pridedant kartumo, arba pridedama žvaigždžių anyžio prieskonių, kad sustiprėtų aromatas. Anise Cosmo dažnai patiekiamas kaip aperityvas vakarėliuose ar brunch, o nealkoholinė versija – su nealkoholine degtine ir anyžiniu sirupu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال