Kokteilis Boomer



Boomer: Galingas ir citrusinis viskio kokteilis
   45 ml burbono
   20 ml Campari
   15 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
   15 ml medaus sirupo (1:1 medus ir karštas vanduo)
   Ledo kubeliai
   Citrinos žievelė papuošimui


   Į šeikerį su ledu supilkite burboną, Campari, citrinų sultis ir medaus sirupą. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atšaltų ir susidarytų puta. Nukoškite į atšaldytą rocks taurę su šviežiu ledu. Papuoškite citrinos žievele, suspaudę, kad išsiskirtų aliejai. Plakimas sukuria subalansuotą, galingą skonį. Alkoholio kiekis apie 20–25%, todėl stiprus, bet gaivus.

   Boomer siūlo burbono turtingą, vanilinį poskonį su kukurūzų saldumu, subalansuotą Campari kartumu ir žolelių gylį su citrinų rūgštumu ir medaus švelniu saldumu. Skonis yra galingas, kompleksiškas, primenantis stiprų, bet elegantišką gėrimą. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis vėlyviems vakarams, aperityvui ar drąsiems skoniams. Boomer galingas, citrusinis kokteilis, sujungiantis burbono šilumą su Campari kartumu ir medaus švelnumu. Patiekiamas rocks taurėje, papuoštas citrina, šis gėrimas yra modernus pasirinkimas, tinkantis energingiems momentams.

   Boomer sukurtas 2010-aisiais JAV, craft kokteilių barmenų (galimai Niujorke ar Čikagoje), kaip Boulevardier variacija, bet su citrina ir medumi vietoje vermuto, suteikiant gaivesnį, sprogstantį profilį. Pavadinimas Boomer atspindi baby boomer kartą arba sprogimą skonyje, kartųjį Campari ir saldų burboną. XXI a. kokteilis išplito per socialinius tinklus dėl ryškios spalvos ir Instagram estetikos. Kai kuriose variacijose pridedama imbiero alaus Ginger Boomer, arba medus keičiamas į agavos sirupą. Kitos versijos naudoja rūkytą burboną dūmo efektui. Boomer puikiai dera su rūkyta mėsa, sūriais ar tamsiu šokoladu. Nealkoholinė versija populiari su nealkoholiniu burbonu, kartumo sirupu ir citrina.


Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال