Cactus: Aštrus ir tropinis tekilos kokteilis
45 ml tekilos blanco
30 ml ananasų sulčių
15 ml laimo sulčių
10 ml cukraus sirupo
2–3 jalapeno griežinėliai (arba habanero, pagal stiprumą)
Ledo kubeliai
Jalapeno griežinėlis ir laimo skiltelė papuošimui
45 ml tekilos blanco
30 ml ananasų sulčių
15 ml laimo sulčių
10 ml cukraus sirupo
2–3 jalapeno griežinėliai (arba habanero, pagal stiprumą)
Ledo kubeliai
Jalapeno griežinėlis ir laimo skiltelė papuošimui
Į šekerį įdėkite jalapeno griežinėlius ir lengvai sutrinkite, kad išsiskirtų sultys. Supilkite tekilą, ananasų ir laimo sultis bei cukraus sirupą. Įpilkite ledo ir suplakite 10–15 sek., kad ištrauktumėte aštrumą. Nukoškite į aukštą taurę (highball glass) su šviežiu ledu. Papuoškite jalapeno griežinėliu ir laimo skiltele. Plakimas sukuria gaivų, aštrų gėrimą. Alkoholio kiekis apie 15–20%, todėl kokteilis vidutinio stiprumo.
Cactus siūlo tekilos agavų švarumą, subalansuotą ananasų tropiniu saldumu, laimo rūgštumu ir jalapeno kontroliuojamu, šilumą keliančiu aštrumu. Cukraus sirupas švelnina ugnį. Skonis yra gaivus, tropinis, su vaisių deriniu, primenančiu Meksikos saulę ir kaktusus. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis vasaros vakarėliams. Cactus aštrus, tropinis kokteilis, sujungiantis tekilos energiją su ananasų saldumu ir čili ugnimi. Patiekiamas aukštoje taurėje su ledu, papuoštas jalapenu, šis gėrimas yra drąsus pasirinkimas, tinkantis nuotykiams ir šventėms.
Cactus kokteilis yra moderni, aštri Margaritos variacija, įkvėpta Meksikos dykumos temų ir kaktusų, kilęs XXI a. pradžioje JAV ir Meksikoje per craft kokteilių bumą. Jis atspindi spicy cocktail tendenciją, kai barmenai pradėjo trynti jalapenus ar pridėti čili į klasikines Margaritas (1930–1940 m., Meksika). Pavadinimas Cactus atspindi aštrumą ir tropinį Meksikos įvaizdį, o spicy receptai dažnai įtraukia ananasus ar kokosą, susiejant juos su kaktusų sultimis. XXI a. kokteilis Cactus išplito per socialinius tinklus dėl ugningos spalvos ir Instagram estetikos. Kai kuriose variacijose naudojamas mezcal dūmo efektui (Smoky Cactus), pridedama kriaušių likerio kaktusų skoniui, arba jalapenas keičamas į habanero ekstremalesniam karščiui. Cactus puikiai dera su tacos, ceviche ar kepta mėsa. Nealkoholinė versija daroma su nealkoholine tekila, ananasų sultimis ir jalapeno užpilu.
alkoholiniai kokteiliai
aštrus kokteilis
Cactus
kokteiliai su tekila
kokteilių receptai
Longdrink
Meksika
tekilos kokteilis
tropinis kokteilis
vasaros kokteilis
