Kokteilis Conca de Fuego



Conca de Fuego: Kreminis ir saldžiarūgštis džino kokteilis
   30 ml džino
   30 ml konjako
   30 ml triple sec (pvz., Cointreau)
   50 ml grietinėlės
   Ledo kubeliai
   Kokteilinė vyšnia papuošimui


   Į šekerį su ledu supilkite džiną, konjaką, triple sec ir grietinėlę. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad susidarytų kreminė puta. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite kokteiline vyšnia. Plakimas užtikrina glotnią, lengvą tekstūrą. Alkoholio kiekis apie 20–25%, todėl vidutinio stiprumo, bet lengvai geriamas.

   Conca de Fuego siūlo džino kadagių ir žolelių poskonį, subalansuotą konjako turtingu, vaisiniu saldumu, triple sec citrusiniu saldumu ir grietinėlės kreminiu švelnumu. Skonis yra saldžiarūgštis, desertinis, su lengvu žolelių gilumu, primenančiu tropinį, kreminį martinį. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis po vakarienės ar vakarėliams. Conca de Fuego tai kokteilis, sujungiantis džino gaivumą, konjako gilumą ir grietinėlės švelnumą. Patiekiamas martini taurėje, papuoštas vyšnia, šis gėrimas yra elegantiškas pasirinkimas, tinkantis desertiniams akcentams.

   Conca de Fuego yra klasikinis kokteilis, kilęs XX a. viduryje, greičiausiai JAV, per grietinėlės ir likerių populiarumo bumą 1950–1960 m., kai barmenai eksperimentavo su kreminiais martini variantais. Pavadinimas Conca de Fuego (ispaniškai ugnies taurė) atspindi jo saldžiarūgštį ugninį skonį ir taurės formą, bet tiksli pavadinimo kilmė nežinoma. Minimas kokteilių knygose nuo 1970-ųjų, atspindėdamas retro desertinių gėrimų erą. Šis kokteilis yra artimas Alexander šeimai, bet su džinu ir konjaku, suteikiančiais žolelių ir vaisinį gylį. XXI a. craft baruose jis atgimsta su premium ingredientais, pvz., namine grietinėle ar šviežiu triple sec, ir kartais pridedama kavos šlakelis kavos poskoniui. Kai kuriose variacijose džinas keičiamas į romą tropiniam akcentui. Conca de Fuego puikiai dera su šokoladiniais desertais ar sūriais. Nealkoholinė versija galima su nealkoholiniu džinu, nealkoholiniu brendžiu ir kokosų grietinėle.


Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال