Skaidrus viskis "White Owl"

    Skaidrus arba baltas viskis nėra alkoholio rinkos naujiena. Amerikos alkoholio gamintojai tokį viskį gamina jau daugelį metų. Viskio spalvos nebuvimą galima labai lengvai paaiškinti: gaminamas jis iš išvalyto spirito. Gintarinę savo spalvą viskis, prie kurio mes jau įpratom, įgauna ąžuolinėse statinėse. Gaminant amerikietiškąjį bespalvį viskį, šis etapas paprasčiausia praleidžiamas. Tokiu būdu mes gaunam skaidrų gėrimą, kurį kokteiliuose galime puikiai panaudoti vietoj degtinės ar džino.
    Gaminant kanadietišką viskį "White Owl" naudojamas kiek kitoks metodas. Skirtingai nei JAV, kur nėra jokių viskio gamybos taisyklių, Kanadoje, kaip ir Škotijoje, viskis statinėse turi būti išlaikytas ne mažiau kaip tris metus. Gaminant "White Owl" naudojami dešimties metų išlaikymo spiritai. Tam kad viskis taptų skaidrus, šio viskio gamintojai jį paprasčiausia filtruoja per medžio anglį. Filtruoja tol, kol šis taps skaidrus. Be to, filtruojant tokiu būdu, lieka visos skoninės išlaikyto spirito savybės.



Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال