200gr. maskarponės arba rikotos sūrio
125gr. grietinės
400gr. sluoksniuotos šaldytos tešlos
Šaukštas sviesto
Šaukštelis smulkintų krapų
Agurkas
Ridikėliai
½ raudonos paprikos
Česnakinės druskos
Paruošimas:
Iškočiojam tešlą, susukam į
standų vyniotinį ir supjaustom į 16 dalių. Didelę apvalią kepimo formą ištepam
riebalais ir tešlos apskritimus sudedam kaip vainiką. Pašaunam į 200 laipsnių
orkaitę ir kepam 20 minučių. Sūrį suplakam su grietine, krapais ir česnakine
druska. Daržoves supjaustom smulkiais kubeliais ir sumaišom su sūriu. Paruoštą
mišinį sudedam ant vainiko apskritimų ir paliekam 15 minučių pastovėti.
Patiekdami papuošiame salotų lapais ir ridikėlių gėlytėmis.
Patarimas: česnakinę druską pasidarysite sumaišę
druską su išspaustu česnaku ir kiek palaikę.