Keptos krevetės su citrina, salotomis ir padažu.

 


   Šis receptas orientuotas į greitai paruošiamą skonio bombą: krevetės trumpai kepamos aliejaus, česnako, sviesto ir citrinos sulčių mišinyje.

Krevetėms

   500 g didelių karališkų krevečių.
   3 v. š. alyvuogių aliejaus.
   2 v. š. nesūdyto sviesto.
   3–4 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos.
   1/2 citrinos (sultims ir pabarstymui).
   1/4 a. š. druskos.
   1/4 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų.
   1 a. š. šviežių petražolių, smulkiai supjaustytų (papuošimui).

Salotoms

   1 sauja salotų lapų (mišinio, rukola ar sultenės).
   1/2 agurko, supjaustyto plonomis juostelėmis.
   5–6 vyšniniai pomidorai, perpjauti pusiau.
   1/2 citrinos, supjaustytos griežinėliais (patiekimui).

Padažui

   3 v. š. majonezo (arba graikiško jogurto, jei norite lengvesnio varianto).
   1 a. š. Sriracha padažo (arba kito aitraus padažo).
   1 a. š. citrinos sulčių.
   Žiupsnelis druskos ir pipirų.


   Didelėje keptuvėje ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite česnaką ir kepkite apie 30–60 sekundžių, kol pajusite jo kvapą (neperkepkite, kad neapkarstų). Sudėkite paruoštas krevetes ir kepkite, kol jos beveik pasidarys rožinės (apie 1–2 minutes iš vienos pusės). Apverskite krevetes, sudėkite sviestą. Krepkitę dar apie 1 minutę, kol sviestas ištirps. Pabarstykite druska ir pipirais, išspauskite pusės citrinos sultis ir gerai išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
   Nedideliame dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus: majonezą (ar jogurtą), Sriracha, citrinos sultis, druską ir pipirus. Į lėkštę dėkite salotų lapus, agurką, pomidorus. Galite apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių. Ant salotų ar šalia jų patiekite keptas krevetes su padažuUžpilkite ant krevečių padažo, susidariusio keptuvėje, arba naudokite jį kaip panardinimui skirtą padažąPabarstykite šviežiomis petražolėmis ir patiekite su citrinos griežinėliais, kurių sultis valgant galite papildomai užspausti ant krevečių.

    Sviestas ir česnakas, šis derinys vadinamas Scampi stiliaus paruošimu. Sviestas ir česnakas ne tik suteikia daug skonio, bet ir leidžia išsaugoti krevečių minkštumą. Krevetės iškepa labai greitai. Svarbiausia taisyklė: vos krevetės susiriečia ir pasidaro rožinės, jas reikia nedelsiant nuimti nuo ugnies, kad netaptų guminės. Svarbi cukraus ir rūgšties pusiausvyra. Citrinos sultys padeda subalansuoti sviesto riebumą ir išryškina jūros gėrybių skonį, todėl patiekalas tampa švaresnis ir gaivesnis.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال