Kokteilis Hi'dy Ladies!

 


Hi'dy Ladies!: gaivus degtinės ir mėtų kokteilis

   60 ml degtinės. Rinkitės aukštos kokybės, kad skonis būtų švarus.
   25 ml šviežiai spaustų laimo sulčių. Laimo sultys – būtinos.
   15 ml cukraus sirupo. (Idealus santykis 2:1 – dvi dalys cukraus, viena dalis vandens).
   8 šviežios mėtų lapelių.
   Ledas.


   Į kokteilių plaktuvą įdėkite mėtų lapelius ir cukraus sirupą. Lengvai sutrinkite lapelius (muddle), kad išsiskirtų eteriniai aliejai, bet ne sutraiškykite juos per daug (kad nebūtų kartumo). Į plaktuvą supilkite degtinę ir laimo sultis. Pridėkite daug ledo. Energingai plakite apie 15 sekundžių, kol plaktuvas bus labai šaltas. Perpilkite (per smulkų sietelį) gėrimą į atšaldytą Martini tipo stiklinę. Papuoškite mažu mėtų lapeliu ar mėtų viršūnėle.

   Tai puikiai subalansuotas kokteilis: degtinė suteikia stiprumo, laimas rūgštumo, o mėtų ir cukraus derinys – gaivumo. Jis yra aromatingas, vėsinantis ir švarus, tinkantis aperityvui. Šis gėrimas yra puikus gaivus smash stiliaus kokteilis, kuriame degtinė susijungia su laimo rūgštumu ir cukraus sirupo saldumu, o mėta suteikia vėsumo ir aromato. Jo skonis primena lengvą ir elegantišką Mojito be romo.

   Hi'dy Ladies! nėra istorinė klasika, gimusi Prohibicijos laikais, kaip dauguma garsiausių kokteilių. Tai greičiau moderniosios barmenystės kūrinys. Jis priklauso gėrimų, vadinamų Smash šeimai, kurios esmė – stiprusis alkoholis, cukrus, citrusiniai vaisiai ir šviežia mėta ar kitos žolelės. Nors pats pavadinimas yra unikalus, kokteilio struktūra yra aiškiai įkvėpta senų pietietiškos JAV tradicijos gėrimų. Jis labai artimas legendiniam Mojito (su romu) ir Mint Julep (su viskiu), tik čia naudojama degtinė. Tai reiškia, kad tai yra lengva ir neutralaus skonio versija, skirta tiems, kurie nori gaivos be romo ar viskio specifinių aromatų. Įdomiausia šio kokteilio dalis – mėtų apdorojimas. Priešingai nei Mojito gamyboje, kur mėta trinama su cukrumi dugne, šiam kokteiliui pakanka lapelius tik lengvai spausti (muddle) su sirupu. Svarbu trinti tik tiek, kad išsiskirtų aromatas, bet neatsirastų kartaus skonio, kurį sukelia pernelyg sutrintos mėtų gyslelės. Degtinės naudojimas leidžia mėtoms ir laimui išsiskirti be konkurencijos. Tai ypač patinka pradedantiesiems, nes gėrimo skonis yra švarus ir lengvai suprantamas.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال