20 ml mėlynojo Curaçao likerio
20 ml Cointreau arba triple sec
20 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
Ledo kubeliai
Stiklinės kraštą aptepk laimo sultimis ir panardink į druską (klasikinis Margaritos akcentas). Į shakerį įmesk ledo. Supilk tekilą, mėlynąjį Curaçao, laimo sultis ir, jei nori, šlakelį Cointreau. Gerai suplak. Perkošk į margaritos taurę su ledu arba be jo. Papuošk laimo griežinėliu.
Margarita yra viena populiariausių pasaulyje, o mėlynoji versija gimė kaip barų triukas patraukti akį. Spalva čia atlieka pusę darbo – ryškus mėlynas atspalvis visada išsiskiria vakarėliuose ar pajūrio baruose. Mėlynasis Curaçao kilęs iš Karibų salos Kurasao. Iš ten ir spalvos, ir citrusų aromato paslaptis. Barmenai greitai suprato, kad jei klasikinę Margaritą paversi mėlyna, žmonės ją gers ne tik dėl skonio, bet ir dėl efekto.
Blue Margarita kartais vadinama Holiday Margarita, nes jos spalva primena atostogų baseiną ar jūrą. Dėl ryškios spalvos šis kokteilis ypač mėgstamas fotosesijoms ir Instagram, atrodo įspūdingai bet kokiame apšvietime. Kai kurie barmenai vietoje druskos ant taurės krašto naudoja mėlyną cukrų, tada efektas dar stipresnis. Blue Margarita yra kaip klasikinė Margarita, kuri nusipirko bilietą į Karibus, užsidėjo akinius nuo saulės ir pasakė: „Dabar man – vasaros atostogos!“