60 ml baltojo romo.
15 ml maraschino likerio.
20 ml šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių.
20 ml šviežiai spaustų greipfrutų sulčių.
Ledo.
15 ml maraschino likerio.
20 ml šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių.
20 ml šviežiai spaustų greipfrutų sulčių.
Ledo.
Į kokteilių plaktuvą, pripildytą ledo, supilkite visus ingredientus: baltąjį romą, maraschino likerį, žaliųjų citrinų sultis ir greipfrutų sultis. Uždėkite plaktuvo dangtelį ir energingai plakite apie 15 sekundžių, kol plaktuvo išorė pasidarys labai šalta. Perpilkite gėrimą per sietelį į atšaldytą Martini arba kokteilių stiklinę. Papuoškite žaliąja citrina arba vyšnia (paprastai maraschino vyšnia). Mėgaukitės iškart!
Hemingway Daiquiri pasižymi stipriu, bet gaiviu skoniu. Pirmiausia pajusite romo šilumą, kurią seka maraschino likerio vyšnių nata ir citrusinių vaisių, žaliųjų citrinų bei greipfrutų rūgštumas. Skonis nėra saldus, todėl šis kokteilis puikiai tinka tiems, kurie nemėgsta saldžių gėrimų. Skirtingai nei klasikinis Daiquiri, šis variantas yra mažiau saldus, bet su turtingesniu ir sudėtingesniu skoniu. Jame nėra cukraus sirupo, o saldumą suteikia greipfrutų sultys ir maraschino likeris, kurie kartu su romu sukuria nepamirštamą patirtį.
Šis kokteilis dažnai vadinamas „Papa Doble“ dėl to, kad Ernestas Hemingway'us buvo vadinamas Papa, o doble reiškia dvigubą romo kiekį. Hemingway'us, sirgdamas cukriniu diabetu, nemėgo saldumo, todėl jis paprašydavo, kad jo Daiquiri būtų gaminamas be cukraus, bet su dviguba romo doze, laimo sultimis, greipfrutų sultimis ir maraschino likeriu. Hemingway Daiquiri buvo sukurtas Havanoje, bare „El Floridita“, kur Hemingway'us buvo dažnas svečias. Šis kokteilis tapo Hemingway'aus asmeninio gyvenimo simboliu, parodantis jo meilę Kubai, nuotykiams ir stipriems gėrimams.