Brown Mexican: Sodrus sluoksniuotas šotas su kavos poskoniu
20 ml tekilos blanco
20 ml kavos likerio (pvz., Kahlúa)
10 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
Ledo kubeliai (nebūtina sluoksniavimui)
Į mažą taurelę (shot glass) atsargiai supilkite kavos likerį kaip pagrindinį sluoksnį. Naudodami šaukšto nugarėlę, lėtai užpilkite citrinos sultis, kad susidarytų antras sluoksnis. Tuo pačiu būdu užpilkite tekilą kaip trečią sluoksnį. Išgerkite vienu gurkšniu iš karto, nes sluoksniai greitai susimaišo. Tikslus sluoksniavimas išlaiko vizualinį efektą ir subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 22–25%, todėl tai stiprus, bet mažos porcijos šotas.
Brown Mexican siūlo sodrų, saldų kavos likerio poskonį su šokolado ir karamelės natomis, subalansuotą citrinos sulčių rūgštumu ir tekilos agavės šiluma. Skonis yra intensyvus, desertiškas, su kavos gilumu, kurį sušvelnina citrusinis kąsnis. Gėrimas yra glotnus, bet energingas, primenantis skystą kavos saldainį su meksikietišku charakteriu. Brown Mexican intensyvus, sluoksniuotas šotas, Green Mexican ir Mexican Blue giminaitis, sujungiantis tekilos agavos stiprumą, kavos likerio saldumą ir šviežių citrinos sulčių rūgštumą. Patiekiamas mažoje taurelėje, šis gėrimas išsiskiria tamsia spalva ir turtingu skoniu, idealiai tinkantis vakarėliams ar kaip energingas desertinis šotas. Jo sluoksniuota estetika ir kavos poskonis daro jį patraukliu šotų entuziastams.
Brown Mexican, kaip ir jo pirmtakai Green Mexican ir Mexican Blue, atsirado kaip dalis 1990-ųjų Kijeve, Ukrainoje, barmeno Sergejaus Kadackio eksperimentų su sluoksniuotais šotais. Pakeitus bananinį ar mėlynąjį likerį kavos likeriu, kokteilis įgavo sodresnį, desertinį charakterį. Jis greitai paplito kaip Mexican šotų trijulės dalis (Green, Blue, Brown), ypač populiarus Europoje ir JAV vakarėlių scenoje dėl savo stipraus skonio ir efektingos išvaizdos. Brown Mexican, kaip dalis Kadackio Kijeve sukurtos Mexican šotų trijulės, buvo sukurtas siekiant išnaudoti likerių atsargas ir pritraukti barų lankytojus. Jo tamsi spalva ir kavos skonis tapo hitu tarp tų, kurie ieškojo alternatyvos saldiems vaisiniams šotams. Kai kuriose variacijose citrinos sultys keičiamos laimo sultimis, o kavos likeris – tiramisu ar šokolado likeriu, siekiant dar sodresnio skonio. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant tekilą nealkoholiniu distiliatu ir kavos likerį kavos sirupu.
alkoholiniai kokteiliai
BrownMexican
desertinis kokteilis
Shot
sluoksniuoti kokteiliai
šotai
šotas
vakarėlių kokteilis
