Kokteilis Mexican Blue

 


Mexican Blue: Ryškus ir vaisinis sluoksniuotas šotas



   20 ml tekilos blanco
   20 ml mėlynojo curaçao likerio
   10 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
   Ledo kubeliai (nebūtina sluoksniavimui)


   Į mažą taurelę (shot glass) atsargiai supilkite mėlynąjį curaçao kaip pagrindinį sluoksnį. Naudodami šaukšto nugarėlę, lėtai užpilkite citrinos sultis, kad susidarytų antras sluoksnis. Tuo pačiu būdu užpilkite tekilą kaip trečią sluoksnį. Išgerkite vienu gurkšniu iš karto, nes sluoksniai greitai susimaišo. Tikslus sluoksniavimas išlaiko vizualinį efektą ir subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 22–25%, todėl tai stiprus, bet mažos porcijos šotas.

   Mexican Blue siūlo saldų, citrusinį mėlynojo curaçao poskonį, primenantį apelsinus, subalansuotą citrinos sulčių rūgštumu ir tekilos agavos šiluma. Skonis yra gaivus, vaisinis, su lengvu kartumo atspalviu, kuris greitai pereina į saldumą. Mėlynasis curaçao suteikia tropinį charakterį ir ryškią spalvą, darantį šotą tiek skaniu, tiek vizualiai patraukliu. Mexican Blue spalvingas, sluoksniuotas šotas, Green Mexican variacija, sujungiantis tekilos agavos stiprumą, mėlynojo curaçao citrusinį saldumą ir šviežių citrinos sulčių rūgštumą. Patiekiamas mažoje taurelėje, šis gėrimas yra vizualiai įspūdingas dėl ryškios mėlynos spalvos, idealiai tinkantis vakarėliams ar kaip energingas akcentas vakaro pradžiai. Jo tropinis skonis ir greitas gėrimo stilius daro jį populiariu šotų mėgėjų pasirinkimu.

   Mexican Blue atsirado kaip Green Mexican atšaka, kurią 1990-aisiais Kijeve sukūrė barmenas Sergejus Kadackis, siekdamas išpopuliarinti vaisių likerius. Pakeitus bananinį Pisang Ambon likerį mėlynuoju curaçao, kokteilis įgavo ryškesnę spalvą ir citrusinį poskonį, išlaikydamas tą pačią sluoksniuotą struktūrą. Jis greitai paplito baruose, ypač Europoje ir JAV, kaip spalvinga alternatyva, dažnai patiekiama šalia kitų Mexican šotų, tokių kaip Green ar Brown Mexican. Mexican Blue, kaip ir Green Mexican, kilo iš Kadackio eksperimento Kijeve, siekiant išnaudoti likerių atsargas, ir tapo populiarus dėl savo spalvos, traukiančios dėmesį baruose. Kai kuriose variacijose citrinos sultys keičiamos laimo sultimis, sustiprinant rūgštumą, arba pridedama šlakelis grenadino rausvai spalvai. Kokteilis dažnai patiekiamas kaip Mexican šotų trijulės dalis (Green, Blue, Brown) vakarėliuose. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant tekilą nealkoholiniu distiliatu ir mėlynąjį curaçao – mėlynu sirupu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال