Elegantiškos Sluoksniuotos Tuno Salotos
Pagrindui (Apatinis sluoksnis)
1 vidutinio dydžio avokadas, nuluptas ir supjaustytas mažais kubeliais (apie 0,5 cm) 1–2 dideli pomidorai (arba apie 10 vyšninių pomidorų), pašalinta sėklų dalis ir supjaustyti mažais kubeliais
1/2 raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto1 valgomasis šaukštas šviežių kalendrų arba petražolių, smulkiai sukapotų
1–2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus (skirta pomidorams ir avokadui)
Žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų pipirų
Tuno Sluoksniui (Viršutinis sluoksnis)
150–200 g aukštos kokybės konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje (geriau rinktis kokybišką tuną gabaliukais), gerai nusausinto
1 valgomasis šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių (arba laimo sulčių)
1–2 arbatiniai šaukšteliai majonezo (kad masė būtų kremiškesnė, bet galite ir nenaudoti)Žiupsnelis druskos ir pipirų
Papuošimui ir Patiekimui
Sezamo sėklos (pabarstymui ant lėkštės)2–3 citrinos griežinėliai (patiekimui šalia)
Šviežios žolelės (pvz., krapai ir raudonasis bazilikas)
Gaminimas ir Sluoksniavimas
1. Daržovių sluoksnių paruošimas
Supjaustytus pomidorus sumaišykite su trupučiu alyvuogių aliejaus, druska, pipirais ir puse smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno. Supjaustytą avokadą sumaišykite su likusiu raudonuoju svogūnu, šviežiomis kalendromis (arba petražolėmis), druska ir pipirais. Galite įpilti ir kelis lašus citrinos sulčių, kad avokadas neparuduotų.
2. Tuno sluoksnio paruošimas
Nusausintą tuną sumaišykite su citrinos sultimis. Jei naudojate, įdėkite šiek tiek majonezo, kad tuno masė būtų vientisesnė. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Sluoksniavimas (Formavimas)
Reikės mažo konditerinio žiedo arba formos. Jei neturite, galite naudoti nupjautą tuščią konservų dėžutę be dugno, arba formuoti masę rankomis (bus sunkiau). Ant lėkštės pabarstykite sezamo sėklų. Įdėkite formą į lėkštės centrą. Į formos apačią dėkite avokado mišinį ir švelniai paspauskite šaukštu, kad sluoksnis būtų tvirtas. Ant avokado sluoksnio atsargiai dėkite pomidorų mišinį ir vėl švelniai paspauskite. Viršuje dėkite paruoštą tuno masę. Švelniai paspauskite. Labai atsargiai pakelkite formą aukštyn, paliekant tvarkingą salotų bokštelį. Ant tuno viršaus uždėkite šviežių žolelių. Šalia salotų padėkite citrinos griežinėlius. Patiekite iškart.
Skanaus!
avokadas
jūros gėrybių patiekalai
pomidorai
sluoksniuotos tuno salotos
sūrūs patiekalai
tunas
užkandžiai