Kokteilis Black Pearl



Black Pearl: elegantiškas ir sodrus džino kokteilis
   40 ml džino
   20 ml Monini juodųjų serbentų sirupo
   10 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
   1 lašas aktyvuotos anglies (dėl juodos spalvos)
   Ledo kubeliai
   Citrinos žievelė papuošimui


   Į šeikerį su ledu supilkite džiną, Monini juodųjų serbentų sirupą ir citrinų sultis. Įlašinkite aktyvuotos anglies lašą (arba naudokite juodą sirupą). Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir susijungtų skoniai. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite citrinos žievele, suspaudę, kad išsiskirtų aliejai. Plakimas užtikrina glotnią tekstūrą ir sodrią juodą spalvą. Alkoholio kiekis apie 25–30 %, todėl stiprus, bet subalansuotas.

   Black Pearl siūlo džino kadagių ir botaninių natų poskonį, subalansuotą Monini juodųjų serbentų sirupo uoginiu skoniu ir citrinų sulčių gaiviu rūgštumu. Aktyvuota anglis prideda subtilų juodą atspalvį, bet nekeičia skonio. Skonis yra elegantiškas, sodrus, su žolelių ir uogų harmonija, primenantis juodą jūrą prieš audrą. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis vakarėliams, teminiams renginiams ar kaip vizualiai įspūdingas aperityvas. Black Pearl elegantiškas, sodrus kokteilis, sujungiantis džino gaivumą su serbentų kartumu ir juoda spalva. Patiekiamas martini taurėje, papuoštas citrina, šis gėrimas yra nepamirštamas pasirinkimas, tinkantis ypatingoms progoms.

   Black Pearl sukurtas 2015 m. Italijos barmeno Astigano (iš Italijos) Monin Cup konkurse, kur laimėjo už vizualinį efektą, juodą spalvą, primenančią jūrą prieš audrą. Monin Cup tai kasmetinis Monini sirupų gamintojo (Prancūzija) konkursas, skirtas barmenams eksperimentuoti su jų produktais. Astigano receptas išsiskyrė elegancija ir charakteriu, o juoda spalva iš aktyvuotos anglies (saugi maistinė medžiaga, naudojama detoksui) tapo jo vizitine kortele. XXI a. kokteilis išplito per craft barus ir socialinius tinklus dėl dramatiškos išvaizdos. Kai kuriose variacijose pridedama juodųjų serbentų tyrės intensyvesniam skoniui, arba keičiamas džinas į degtinę. Black Pearl puikiai dera su sūriais, jūros gėrybėmis ar tamsiais šokoladais. Nealkoholinė versija galima su nealkoholiniu džinu ir serbentų sirupu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال