Red Hook: Sodrus ir modernus Manhatano brolis
60 ml rugių viskio (rye whiskey)
20 ml Punt e Mes (saldus raudonasis vermutas)
10 ml maraschino likerio (Luxardo Maraschino)
Ledo kubeliai
Kokteilinė vyšnia papuošimui
60 ml rugių viskio (rye whiskey)
20 ml Punt e Mes (saldus raudonasis vermutas)
10 ml maraschino likerio (Luxardo Maraschino)
Ledo kubeliai
Kokteilinė vyšnia papuošimui
Į maišymo taurę (mixing glass) įdėkite daug ledo. Supilkite rugių viskį, Punt e Mes ir maraschino likerį. Maišykite šaukšteliu 25–30 sekundžių kol atšals ir lengvai prasiskies. Nukoškite į atšaldytą coupe arba martini taurę. Papuoškite kokteiline vyšnia (geriausia Luxardo).
Red Hook galingas, karčiai saldus, labai aromatingas. Rugių viskio aštrus pipirinis charakteris, Punt e Mes sodrus vynuogių, žolelių ir lengvo kartumo derinys bei maraschino subtilus migdolų vyšnių poskonis. Skonis gilesnis ir sudėtingesnis nei klasikinio Manhattan, su ilgu, šiek tiek kartoku poskoniu. Puikus pasirinkimas tiems, kas mėgsta stiprius, bet elegantiškus kokteilius.
Red Hook sukurtas 2003 m. Niujorke, legendiniame Milk & Honey bare, barmeno Vincenzo Errico. Pavadinimas pagal Bruklino rajoną Red Hook (kaip ir Brooklyn, Manhattan, Greenpoint visi šie kokteiliai gimė Milk & Honey). Tai vienas pirmųjų modernių klasikų kokteilių, pradėjusių naują Manhatano variacijų bangą XXI a. Greitai tapo craft barų klasika visame pasaulyje.
alkoholiniai kokteiliai
kokteiliai su viskiu
Longdrink
modernus kokteilis
RedHook
rye whiskey
stiprus kokteilis
viskio kokteilis
