Kokteilis Boulevardier



Boulevardier: Klasikinis ir kartus viskio kokteilis
   45 ml burbono arba rugių viskio
   30 ml saldaus vermuto
   30 ml Campari
   Ledo kubeliai
   Apelsino žievelė papuošimui


   Į maišymo taurę (mixing glass) su ledu supilkite viskį, vermutą ir Campari. Išmaišykite šaukšteliu apie 20–30 sekundžių, kol gerai atšals. Nukoškite į atšaldytą rocks taurę su šviežiu ledu. Papuoškite apelsino žievele, suspaudę, kad išsiskirtų aliejai. Maišymas sukuria glotnią, šaltą tekstūrą. Alkoholio kiekis apie 25–30%, todėl stiprus, bet subalansuotas.

   Boulevardier siūlo viskio turtingą, salyklo poskonį su vanilės natomis, subalansuotą saldaus vermuto žolelių saldumu ir Campari kartumu. Skonis yra karčiai saldus, kompleksiškas, su šiltu alkoholio pagrindu, primenantis Negroni, bet su viskio šiluma. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis vėlyviems vakarams, aperityvui ar žiemos šventėms. Boulevardier klasikinis, kartus kokteilis, sujungiantis viskio gilumą su Campari kartumu ir vermuto saldumu. Patiekiamas rocks taurėje, papuoštas apelsinu, šis gėrimas yra elegantiškas pasirinkimas, tinkantis rafinuotiems susibūrimams.

   Boulevardier sukurtas 1927 m. Paryžiuje, Harry’s New York Bar (kur gimė ir Bloody Mary), ir pavadintas pagal žurnalą The Boulevardier, kurį leido Erskine Gwynne, turtingas amerikietis, gyvenęs Paryžiuje tarpukariu. Pirmą kartą publikuotas 1927 m. Harry MacElhone knygoje Barflies and Cocktails. Tai Negroni variacija, bet su viskiu vietoje džino – amerikietiškas posūkis. XX a. viduryje beveik pamirštas, bet XXI a. craft kokteilių atgimimas (ypač 2010-aisiais) grąžino jį į barų meniu. Kai kuriose variacijose naudojamas rugių viskis pikantiškesniam skoniui, arba pridedama šlakelis absento. Boulevardier puikiai dera su sūriais, rūkyta mėsa ar tamsiu šokoladu. Nealkoholinė versija galima su nealkoholiniu viskiu, kartumo sirupu ir vermuto pakaitalu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال