Spicy Margarita: Aštri ir gaivi tekilos klasika
50 ml tekilos blanco
25 ml triple sec (pvz., Cointreau)
30 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
15 ml agavos sirupo
1–2 ploni jalapeno griežinėliai (arba 1 mažas čili pipiras)
Ledo kubeliai
Druskos-tajín apvadas ir laimo skiltelė papuošimui
50 ml tekilos blanco
25 ml triple sec (pvz., Cointreau)
30 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
15 ml agavos sirupo
1–2 ploni jalapeno griežinėliai (arba 1 mažas čili pipiras)
Ledo kubeliai
Druskos-tajín apvadas ir laimo skiltelė papuošimui
Taurės kraštą aptepkite laimu ir apibarstykite druskos-tajín mišiniu. Į šekerį įdėkite jalapeno griežinėlius ir lengvai sutrinkite, kad išsiskirtų sultys. Supilkite tekilą, triple sec, laimo sultis ir agavos sirupą. Įpilkite ledo ir suplakite 10–15 sek. Nukoškite į paruoštą rocks taurę su šviežiu ledu. Papuoškite laimo skiltele ir jalapeno griežinėliu. Plakimas ištraukia aštrumą ir sukuria gaivų skonį. Alkoholio kiekis apie 20–25%, todėl vidutinio stiprumo, bet ugningas.
Spicy Margarita siūlo tekilos švarias agavų natas, subalansuotas triple sec citrusiniu saldumu, laimo rūgštumu, agavos natūraliu švelnumu ir jalapeno kontroliuojamu, šilumą keliančiu aštrumu. Skonis yra gaivus, aštrus, su saldžiarūgščio ir karšto deriniu, primenantis Meksikos saulę ir gatvės maistą. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis vasaros vakarėliams ar drąsiems skoniams. Spicy Margarita aštrus, gaivus kokteilis, sujungiantis klasikinę Margaritą su jalapeno ugnimi. Patiekiamas su tajín apvadu, šis gėrimas yra modernus pasirinkimas, tinkantis nuotykiams ir šventėms.
Spicy Margarita atsirado 2000–2010 JAV ir Meksikoje, per craft kokteilių ir aštrių skonių bumą, kai barmenai pradėjo infuzuoti tekilą su jalapenu ar pridėti šviežių pipirų į klasikinę Margaritą. Pirmieji variantai atsirado Los Andžele ir San Diege, kur Meksikos įtaka ir tekilos populiarumas susijungė su spicy tendencija. XXI a. kokteilis tapo globaliu hitu per socialinius tinklus dėl ryškios spalvos ir Instagram estetikos. Kai kuriose variacijose naudojamas mezcal dūmo efektui, pridedama ananasų sulčių, arba keičiamas jalapenas į serrano ar habanero. Spicy Margarita puikiai dera su tacos, guacamole, ceviche ar kepta kiauliena. Nealkoholinė versija populiari su nealkoholine tekila, agavos sirupu ir jalapeno užpilu.
alkoholiniai kokteiliai
aštrus kokteilis
gaivus kokteilis
kokteiliai su tekila
Meksika
short
SpicyMargarita
tekilos kokteilis
