Kokteilis Amaretto Colada



Amaretto Colada: migdolinė Pina Colada sesuo
   50 ml Amaretto (geriausia Disaronno)
   30 ml baltojo romo (Bacardí Carta Blanca, Havana Club 3)
   60 ml ananasų sulčių (šviežiai spaustų)
   40 ml kokosų kremo
   20 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
   1 puodelis susmulkinto ledo
   Papuošimui ananaso lapas, kokteilinė vyšnia arba skrudintas migdolas


   Visus ingredientus (Amaretto, romą, ananasų sultis, kokosų kremą, laimo sultis ir ledą) supilkite į blenderį. Plakite 15–20 sekundžių, kol gausite tirštą, ledinę pieno kokteilio konsistenciją. Supilkite į atšaldytą hurricane arba tiki taurę. Papuoškite ananaso lapu ir skrudintu migdolu arba vyšnia.

   Amaretto Colada tai Pina Colada, kuri užaugo ir pradėjo gerti migdolų likerį. Kokoso ir ananaso tropinis saldumas, Amaretto sodrus migdolų marcipano aromatas, laimo gaivi rūgštis ir romo lengva šiluma. Tirštas, kreminis, desertinis, tarsi skysti migdoliniai ananasų ledai su Karibų saule.

   Gimė 1980–1990 m. JAV tiki ir kurortų baruose kaip suaugusi Pina Colada versija. Amaretto Colada tapo ypač populiari 2000-aisiais–2010-aisiais per tropinių kokteilių atgimimo bangą ir iki šiol yra vienas mėgstamiausių tropinių kokteilių kruiziniuose laivuose bei paplūdimio kurortuose. Dažnai vadinamas Italian Colada arba Amore Colada dėl itališko Amaretto ir meilės skambesio.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال