Amaretto Colada: migdolinė Pina Colada sesuo
50 ml Amaretto (geriausia Disaronno)
30 ml baltojo romo (Bacardí Carta Blanca, Havana Club 3)
60 ml ananasų sulčių (šviežiai spaustų)
40 ml kokosų kremo
20 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
1 puodelis susmulkinto ledo
Papuošimui ananaso lapas, kokteilinė vyšnia arba skrudintas migdolas
50 ml Amaretto (geriausia Disaronno)
30 ml baltojo romo (Bacardí Carta Blanca, Havana Club 3)
60 ml ananasų sulčių (šviežiai spaustų)
40 ml kokosų kremo
20 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
1 puodelis susmulkinto ledo
Papuošimui ananaso lapas, kokteilinė vyšnia arba skrudintas migdolas
Visus ingredientus (Amaretto, romą, ananasų sultis, kokosų kremą, laimo sultis ir ledą) supilkite į blenderį. Plakite 15–20 sekundžių, kol gausite tirštą, ledinę pieno kokteilio konsistenciją. Supilkite į atšaldytą hurricane arba tiki taurę. Papuoškite ananaso lapu ir skrudintu migdolu arba vyšnia.
Amaretto Colada tai Pina Colada, kuri užaugo ir pradėjo gerti migdolų likerį. Kokoso ir ananaso tropinis saldumas, Amaretto sodrus migdolų marcipano aromatas, laimo gaivi rūgštis ir romo lengva šiluma. Tirštas, kreminis, desertinis, tarsi skysti migdoliniai ananasų ledai su Karibų saule.
Gimė 1980–1990 m. JAV tiki ir kurortų baruose kaip suaugusi Pina Colada versija. Amaretto Colada tapo ypač populiari 2000-aisiais–2010-aisiais per tropinių kokteilių atgimimo bangą ir iki šiol yra vienas mėgstamiausių tropinių kokteilių kruiziniuose laivuose bei paplūdimio kurortuose. Dažnai vadinamas Italian Colada arba Amore Colada dėl itališko Amaretto ir meilės skambesio.
alkoholiniai kokteiliai
AmarettoColada
desertinis kokteilis
Egzotiniai
kreminis kokteilis
Longdrink
tropinis kokteilis
