Amaretto Coffee: šiltas migdolinis apkabinimas puodelyje
40 ml Amaretto (Disaronno)
20 ml tamsaus romo arba konjako
150–180 ml šviežiai paruoštos stiprios kavos
40–50 ml karšto pieno arba plaktos grietinėlės
1 arb. š. rudojo cukraus arba vanilinio cukraus
Papuošimui plakta grietinėlė ir skrudintų migdolų drožlės arba kakavos milteliai
40 ml Amaretto (Disaronno)
20 ml tamsaus romo arba konjako
150–180 ml šviežiai paruoštos stiprios kavos
40–50 ml karšto pieno arba plaktos grietinėlės
1 arb. š. rudojo cukraus arba vanilinio cukraus
Papuošimui plakta grietinėlė ir skrudintų migdolų drožlės arba kakavos milteliai
Pašildykite airiškos kavos taurę arba storasienę taurę. Į taurę įdėkite cukrų, supilkite Amaretto ir romą/konjaką. Užpilkite karšta kava ir išmaišykite, kol cukrus ištirps. Lėtai užpilkite karštą pieną arba švelniai uždėkite plaktos grietinėlės kepurę. Gausiai pabarstykite skrudintais migdolų gabaliukais arba kakava.
Amaretto Coffe tai tarsi tiramisu ir airiškoji kava kartu sudėjus, sodrus migdolų marcipano aromatas iš Amaretto, karčios kavos kartumas, švelnus grietinėlės šilkiniškumas ir lengvas alkoholinis šildymas (apie 10–12 %). Idealus žiemos vakarams, po vakarienės arba kai norisi deserto vietoje deserto.
Amaretto Coffee išpopuliarėjo 1980–1990 m. Italijos ir JAV restoranuose kaip itališkas atsakymas į Irish Coffee. Dažnai vadinamas Italian Coffee arba Godfather Coffee (nes Amaretto yra Krikštatėvio kokteilio dalis). Disaronno nuo 2010-ųjų aktyviai reklamuoja šį kavos gėrimą kaip oficialų variantą, net išleido specialias reklamines taures.
alkoholiniai kokteiliai
AmarettoCoffee
desertinė kava
Egzotiniai
kavos kokteilis
kreminis kokteilis
šiltas kokteilis
