Kokteilis Amaretto Coffee



Amaretto Coffee: šiltas migdolinis apkabinimas puodelyje
   40 ml Amaretto (Disaronno)
   20 ml tamsaus romo arba konjako
   150–180 ml šviežiai paruoštos stiprios kavos
   40–50 ml karšto pieno arba plaktos grietinėlės
   1 arb. š. rudojo cukraus arba vanilinio cukraus
   Papuošimui plakta grietinėlė ir skrudintų migdolų drožlės arba kakavos milteliai


   Pašildykite airiškos kavos taurę arba storasienę taurę. Į taurę įdėkite cukrų, supilkite Amaretto ir romą/konjaką. Užpilkite karšta kava ir išmaišykite, kol cukrus ištirps. Lėtai užpilkite karštą pieną arba švelniai uždėkite plaktos grietinėlės kepurę. Gausiai pabarstykite skrudintais migdolų gabaliukais arba kakava.

   Amaretto Coffe tai tarsi tiramisu ir airiškoji kava kartu sudėjus, sodrus migdolų marcipano aromatas iš Amaretto, karčios kavos kartumas, švelnus grietinėlės šilkiniškumas ir lengvas alkoholinis šildymas (apie 10–12 %). Idealus žiemos vakarams, po vakarienės arba kai norisi deserto vietoje deserto.

   Amaretto Coffee išpopuliarėjo 1980–1990 m. Italijos ir JAV restoranuose kaip itališkas atsakymas į Irish CoffeeDažnai vadinamas Italian Coffee arba Godfather Coffee (nes Amaretto yra Krikštatėvio kokteilio dalis). Disaronno nuo 2010-ųjų aktyviai reklamuoja šį kavos gėrimą kaip oficialų variantą, net išleido specialias reklamines taures.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال