Sveikatinantis kokteilis Pomegranate Punch



Pomegranate Punch: antioksidantų užtaisas
   300 ml šviežiai spaustų granatų sulčių
   150 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
   50 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
   30 ml medaus arba agavos sirupo
   1 arb. š. tarkuoto šviežio imbiero
   ½ arb. š. ciberžolės miltelių (arba 1 cm šviežios ciberžolės šaknies)
   Žiupsnelis kajeno pipirų arba juodųjų pipirų (aktyvuoja ciberžolę)
   300–400 ml gazuoto vandens arba kokosų vandens
   Sauja šviežių mėtų lapelių
   Daug ledo
   Papuošimui granatų sėklos, apelsino griežinėlis, mėtų šakelė


   Dideliame ąsotyje arba punšo dubenyje išmaišykite granatų, apelsinų ir laimo sultis. Įdėkite medų arba agavų sirupą, imbierą, ciberžolę ir pipirus, viską gerai išmaišykite, kol medus ištirps. Įdėkite mėtų lapelius ir švelniai paspauskite šaukštu, kad išsiskirtų aromatas. Užpilkite gazuotu vandeniu ir įdėkite daug ledo. Patiekite aukštose taurėse su papildomais ledo kubeliais ir gausiai pabarstykite granatų sėklomis.

   Ryškiai rubininis, gaivus, švelniai saldžiarūgštis su lengva imbiero kibirkštėle. Primena suaugusią, sveikesnę sangriją be alkoholio. Lengvai geriamas, bet labai sotus ir žvalinantis. Nauda organizmui:

   Granatai – antioksidantų bomba (3× daugiau nei žalioji arbata)
   Ciberžolė + pipirai – priešuždegiminis efektas
   Imbieras – virškinimui ir imunitetui
   Vitaminas C iš apelsinų ir laimo – odai ir energijai
   Tik ~80 kcal vienai stiklinei


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال