Kokteilis Kir

| No comment
    10ml juodųjų serbentų likeris
    90ml sausas baltas vynas














          Paruošimas:
  Į flute tipo taurę įpilam juodųjų serbentų likerį(Creme de Cassis), po to supilam baltą sausą vyną ir lengvai pamaišom. Galime papuošti juodųjų serbentų uogomis ir vartoti. Vartoti reikėtų neskubant, gurkšnojant nedideliais gurkšneliais.

    Lengvas alkoholinis kokteilis patiekiamas prieš pietus ar vakarienę. Nesudėtingas receptas ir lengvas komponentų pasiekiamumas pavertė jį tikru aukštuomenės pobūvių ir aistringų vakarėlių liūtu. Kokteilis atsirado antro pasaulinio karo metu, kai vokiečiai iš užimtos Burgundijos išvežė beveik visas raudonojo vyno atsargas, o vietiniams gyventojams paliko tik juodųjų serbentų likerį ir sausą baltą vyną. Vienas dvasininkas, pasipriešinimo judėjimo didvyris, o vėliau ir Dižono(miestas Prancūzijoje) pokario meras, Feliksas Kiras, sumojo, jog atitinkamomis proporcijomis sumaišyti baltas vynas ir serbentų likeris bus daug skanesni nei vartojant juos atskirai. Jis buvo teisus. Vėliau šis kokteilis buvo pavadintas jo garbei, o pats Feliksas Kiras vaišindavo juo Dižone apsilankančias užsienio delegacijas. Tokiu būdu kokteilis išplito ir už Burgundijos ribų...