2 dashes Angostura Bitter
1vnt. gabalinis cukrus
šlakelis vandens
ledas
Paruošimas:
Ant taurės dugno padedam kubelį cukraus, užlašinam ant jo kelis lašus balzamo ir šlakelį vandens, leidžiam įsigert. Viską gerai sutrinam grūstuvėliu. Sutrynus įmetam kelis kubelius ledo ir supilam viskį. Patiekiant papuošiam kokteiline vyšnia ir skiltele apelsino.
Ruošdami Old
Fashioned kokteilį naudokite tik du didelius ledo kubelius. Šis
senamadiškas, viskio pagrindo kokteilis, neturi būti toks ledinis kaip daugelis
kitų kokteilių. Taip pat jis neturi būti ir per daug atskiestas, tad du dideli ledo
kubeliai būtų pats optimaliausias variantas.
Puošdami kokteilį apelsino ar citrinos žievelės juostele, ant kokteilio paviršiaus išspauskite lašelį eterinio aliejaus. Citrusų aromatas, ypatingai apelsinų, puikiai dera su amerikietišku viskiu.
Puošdami kokteilį apelsino ar citrinos žievelės juostele, ant kokteilio paviršiaus išspauskite lašelį eterinio aliejaus. Citrusų aromatas, ypatingai apelsinų, puikiai dera su amerikietišku viskiu.
Kokteilio ruošime naudojamas Angostura balzamas, tačiau tikrieji šio
kokteilio vertintojai privalo žinoti, jog vien tik šiuo balzamu neapsiribojama.
Kuo puikiausiai jame dera ir kiti balzamai.