Mexicana: Aštrus ir citrusinis tekilos kokteilis
50 ml tekilos blanco
20 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
15 ml agavos sirupo
15 ml grenadino
1–2 ploni jalapeno griežinėliai (be sėklų, jei norite mažiau aštrumo)
Ledo kubeliai
Druskos ir čili apvadas bei laimo skiltelė papuošimui
50 ml tekilos blanco
20 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
15 ml agavos sirupo
15 ml grenadino
1–2 ploni jalapeno griežinėliai (be sėklų, jei norite mažiau aštrumo)
Ledo kubeliai
Druskos ir čili apvadas bei laimo skiltelė papuošimui
Taurės kraštą aptepkite laimu ir apibarstykite druskos-čili mišiniu. Į šekerį įdėkite jalapeno griežinėlius ir lengvai sutrinkite. Supilkite tekilą, laimo sultis, agavos sirupą ir grenadiną. Įpilkite ledo ir suplakite 10–15 sek. Nukoškite į paruoštą rocks taurę su šviežiu ledu. Papuoškite laimo skiltele ir jalapeno griežinėliu. Plakimas ištraukia aštrumą ir sukuria gaivų skonį. Alkoholio kiekis apie 18–22%, todėl vidutinio stiprumo, bet ugningas.
Mexicana siūlo tekilos švarias agavų natas, subalansuotas laimo rūgštumu, agavos natūraliu saldumu, grenadino uoginiu poskoniu ir jalapeno kontroliuojamu aštrumu. Skonis yra aštrus, citrusinis, su saldžiarūgščiu deriniu, primenantis Meksikos gatvės maistą. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis vakarėliams ar drąsiems skoniams. Mexicana aštrus, citrusinis kokteilis, sujungiantis tekilos švarumą su jalapeno ugnimi ir grenadino saldumu. Patiekiamas su čili apvadu, šis gėrimas yra meksikietiškas pasirinkimas, tinkantis nuotykiams ir šventėms.
Mexicana yra šiuolaikinis Sierra Margarita variantas, sukurtas 2000–2010 Meksikos ir JAV baruose, per craft kokteilių ir aštrių skonių bumą. Įkvėptas Spicy Margarita ir Sangrita, jis prideda grenadiną spalvai ir saldumo balansui. Pavadinimas Mexicana atspindi Meksikos vėliavos spalvas: žalią (jalapeno), baltą (tekila) ir raudoną (grenadinas). XXI a. kokteilis išplito per socialinius tinklus dėl ryškios spalvos ir Instagram estetikos. Kai kuriose variacijose pridedama ananasų sulčių (Pineapple Mexicana), arba keičiamas jalapeno į habanero ekstremalesniam aštrumui. Kitos versijos naudoja mezcal dūmo efektui. Mexicana puikiai dera su tacos, guacamole ar ceviche. Nealkoholinė versija populiari su nealkoholine tekila, agavos sirupu ir jalapeno užpilu.
alkoholiniai kokteiliai
aštrus kokteilis
kokteiliai su tekila
kokteilių receptai
Meksika
Mexicana
modernus kokteilis
short
tekilos kokteilis
