Lambada: Tropinis ir šokantis vaisių kokteilis
40 ml baltojo romo
20 ml kokosų kremo (pvz., Coco Lopez)
60 ml ananasų sulčių
20 ml pasiflorų sulčių (arba Passoa likerio)
15 ml laimo sulčių
Ledo kubeliai
Ananaso griežinėlis ir vyšnia papuošimui
40 ml baltojo romo
20 ml kokosų kremo (pvz., Coco Lopez)
60 ml ananasų sulčių
20 ml pasiflorų sulčių (arba Passoa likerio)
15 ml laimo sulčių
Ledo kubeliai
Ananaso griežinėlis ir vyšnia papuošimui
Į šekerį su ledu supilkite romą, kokosų kremą, ananasų, pasiflorų ir laimo sultis. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad susidarytų kreminė puta. Nukoškite į aukštą taurę (hurricane glass) su ledu. Papuoškite ananaso griežinėliu ir vyšnia. Plakimas sukuria tropinį gaivumą ir šokantį putojimą. Alkoholio kiekis apie 10–12%, todėl lengvas, bet linksmas.
Lambada siūlo baltojo romo lengvą, žolelių poskonį, subalansuotą kokosų kremo saldžiu, tropiniu sodrumu, ananasų sulčių vaisiniu gaivumu, pasiflorų egzotišku rūgštumu ir laimo šviežumu. Skonis yra tropinis, kreminis, su Pina Colada ir Passion Fruit deriniu, primenantis šokį paplūdimyje. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis vasaros vakarėliams, karnavalams ar šokiams. Lambada tropinis, šokantis kokteilis, sujungiantis romo lengvumą su kokosu ir egzotiniais vaisiais. Patiekiamas hurricane taurėje, papuoštas ananasu, šis gėrimas yra linksmas pasirinkimas, tinkantis šventėms ir saulėtoms dienoms.
Lambada kokteilis įkvėptas 1989 m. Brazilijos šokio ir dainos Lambada (Kaoma), kuri tapo pasauliniu hitu ir simbolizavo tropinę aistrą. Kokteilis atsirado 1990-aisiais Lotynų Amerikos ir Europos baruose, ypač Brazilijoje ir Ispanijoje, kaip Tiki kultūros dalis, derindamas romą, kokosą ir tropinius vaisius. Nors nėra oficialaus autoriaus, jis greitai tapo populiarus naktiniuose klubuose, kur šokiai ir kokteiliai ėjo koja kojon. XXI a. craft baruose Lambada atgimsta su šviežiomis sultimis, premium romu (pvz., Bacardi) ir Passoa likeriu. Kai kuriose variacijose pridedama prosecco burbuliukams, arba keičiamas romas į cachaça Brazilijos akcentui. Kitos versijos naudoja mangą ar bananą intensyvesniam tropiniam skoniui. Lambada puikiai dera su jūros gėrybėmis, ceviche ar tropiniais desertais. Nealkoholinė versija populiari su kokosų pienu ir vaisių sultimis.
alkoholiniai kokteiliai
Brazilija
Egzotiniai
kokteilių receptai
Lambada
lengvas kokteilis
Longdrink
tropinis kokteilis
vaisinis kokteilis
vasaros kokteilis
