Siesta: Gaivus ir citrusinis tekilos kokteilis
50 ml tekilos blanco
20 ml šviežiai spaustų greipfrutų sulčių
15 ml Campari
15 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
10 ml paprastojo cukraus sirupo
Ledo kubeliai
Greipfruto žievelė papuošimui
50 ml tekilos blanco
20 ml šviežiai spaustų greipfrutų sulčių
15 ml Campari
15 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
10 ml paprastojo cukraus sirupo
Ledo kubeliai
Greipfruto žievelė papuošimui
Į šekerį su ledu supilkite tekilą, greipfrutų ir laimo sultis, Campari ir sirupą. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atšaltų ir susidarytų puta. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (coupe) arba rocks taurę su ledu. Papuoškite greipfruto žievele, suspaudę, kad išsiskirtų aliejai. Plakimas sukuria gaivų, subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 20–25%, todėl vidutinio stiprumo, bet lengvai geriamas.
Siesta siūlo tekilos agavų švarų poskonį, subalansuotą greipfrutų sulčių kartų-saldų citrusą, Campari kartumą ir žolelių gylį, laimo rūgštumą ir sirupo švelnumą. Skonis yra gaivus, kompleksiškas, su kartaus-saldžiarūgščio harmonija, primenantis saulėtą popietės poilsį. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis vasaros popietėms, brunch’ui ar aperityvui. Siesta gaivus, citrusinis kokteilis, sujungiantis tekilos švarumą su Campari kartumu ir greipfruto gaivumu. Patiekiamas coupe taurėje, papuoštas greipfrutu, šis gėrimas yra modernus pasirinkimas, tinkantis atsipalaidavimui ir saulėtoms dienoms.
Siesta sukurtas 2006 m. Niujorke, barmeno Katie Stipe iš Flatiron Lounge, kaip moderni Margaritos ir Negroni variacija su tekila vietoje džino ir greipfrutu vietoje apelsino. Pavadinimas atspindi siestą, popietės poilsį, kurį sukelia gėrimo gaivumas ir lengvas kartumas. Pirmą kartą publikuotas 2007 m. Food & Wine Cocktails, greitai tapo craft kokteilių klasika. XXI a. Siesta išplito globaliuose baruose dėl subalansuoto kartumo ir citrusų derinio. Kai kuriose variacijose pridedama druskos apvado Salty Siesta, arba keičiamas Campari į Aperol švelnesniam kartumui. Kitos versijos naudoja mezcal dūmo efektui. Siesta puikiai dera su ceviche, tacos ar lengvais užkandžiais. Nealkoholinė versija populiari su nealkoholine tekila, greipfrutų sultimis ir kartumo sirupu.
alkoholiniai kokteiliai
gaivus kokteilis
kokteiliai su tekila
modernus kokteilis
short
Siesta
tekilos kokteilis
vasaros kokteilis
