Kokteilis Negroni Sbagliato


Negroni Sbagliato: Putojantis itališkas kokteilis su klaidos žavesiu


   30 ml Campari
   30 ml saldaus vermuto
   30 ml Prosecco (arba kito putojančio vyno)
   Ledo kubeliai
   Apelsino žievelė papuošimui


   Į old fashioned taurę, pripildytą ledo kubelių, įpilkite Campari ir saldųjį vermutą. Užpilkite Prosecco ir atsargiai išmaišykite šaukšteliu, kad išlaikytumėte burbuliukus. Papuoškite apelsino žievele, lengvai ją suspaudę, kad išsiskirtų aliejai. Šis metodas išlaiko gėrimo lengvumą ir putojimą. Alkoholio kiekis apie 8–10%, todėl jis lengvesnis nei klasikinis Negroni.


   Negroni Sbagliato siūlo kartoką Campari poskonį, subalansuotą saldaus vermuto vaisių ir žolelių natomis bei Prosecco sausumo ir burbuliukų gaivumo. Apelsino žievelė prideda citrusinį aromatą, sušvelnindama kartumą. Gėrimas yra lengvas, gaivus, su sudėtingu, bet neperkraunančiu skoniu, puikiai tinkantis aperityvui. Negroni Sbagliato yra lengvesnė, putojanti klasikinio Negroni versija, kur džinas pakeistas putojančiu vynu, dažniausiai Prosecco. Sujungiantis Campari kartumą, saldaus vermuto vaisiškumą ir burbuliukų gaivumą, šis kokteilis patiekiamas su ledu old fashioned taurėje. Idealus aperityvas, elegantiškas, lengvai geriamas ir puikiai tinka vakarėliams ar vasaros vakarams.

   Negroni Sbagliato gimė apie 1970 m. Milane, Bar Basso bare, kai barmenas Mirko Stocchetto per klaidą į Negroni įpylė Prosecco vietoje džino. Žodis sbagliato itališkai reiškia „klaidingas“, atspindintis šią laimingą klaidą. Gėrimas greitai tapo populiarus Italijoje ir už jos ribų, ypač tarp tų, kurie ieškojo lengvesnės Negroni alternatyvos. Jis ir dabar išlieka madingas šiuolaikiniuose kokteilių baruose. Sakoma, kad Bar Basso klaida pavertė Sbagliato kultiniu gėrimu, kuris dabar yra Milano mados savaitės ir aperitivo valandų simbolis. Kai kurie barmenai eksperimentuoja, naudodami kitus putojančius vynus, pavyzdžiui, Cava ar šampaną, tačiau Prosecco išlieka autentiškiausias pasirinkimas. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant Campari nealkoholiniu aperityvu, o vermutą vynuogių sultimis.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال