Poinsettia: Šventinis ir vaisinis šampano kokteilis
90 ml šampano arba sauso putojančio vyno
60 ml spanguolių sulčių
15 ml apelsininio likerio
Apelsino žievelė arba spanguolė papuošimui (nebūtina)
Į atšaldytą šampano taurę (flute) įpilkite apelsininį likerį. Užpilkite spanguolių sultimis. Lėtai įpilkite šampano ar putojančio vyno, kad išlaikytumėte burbuliukus. Atsargiai išmaišykite šaukšteliu, jei norite tolygesnio skonio (nebūtina). Papuoškite apelsino žievele arba keliomis spanguolėmis. Šis metodas išlaiko lengvą, burbuliuojančią tekstūrą. Alkoholio kiekis apie 8–10%, todėl jis yra lengvas ir šventinis.
Poinsettia siūlo šampano sausumą ir burbuliukų gaivumą, subalansuotą spanguolių sulčių rūgštumu ir apelsininio likerio citrusiniu saldumu. Skonis yra lengvas, vaisinis, su uogų ir apelsinų natomis, primenančiomis šventinį punšą. Gėrimas yra gaivus, ne per saldus, idealiai tinkantis šventiniam gurkšnojimui. Poinsettia elegantiškas, burbuliuojantis kokteilis, Mimosos variantas, sujungiantis šampano ar putojančio vyno gaivumą su spanguolių sulčių rūgštumu ir apelsininio likerio saldumu. Patiekiamas atšaldytoje šampano taurėje, šis gėrimas yra ryškiai raudonos spalvos, idealiai tinkantis šventiniams renginiams, ypač Kalėdoms ar Naujųjų metų šventėms, dėl savo pavadinimo, įkvėpto raudonos puansetijos gėlės. Jo lengvas, vaisinis skonis daro jį populiariu šventiniu aperityvu.
Poinsettia kilmė nėra tiksliai dokumentuota, tačiau manoma, kad ji atsirado XX a. pabaigoje JAV kaip šventinė Mimosos alternatyva, pakeičianti apelsinų sultis spanguolių sultimis, kad sukurtų kalėdinę raudoną spalvą. Kokteilis tapo populiarus 1990–2000 m. per šventinius brunch renginius ir vakarėlius, ypač Šiaurės Amerikoje, dėl savo šventinės estetikos ir lengvo paruošimo. Pavadinimas siejamas su puansetijos gėle, populiaria Kalėdų dekoracija. Poinsettia tapo populiarus kaip šventinis kokteilis, dažnai patiekiamas per Kalėdų brunch ar Naujųjų metų vakarėlius, ypač JAV ir Kanadoje. Kai kuriose variacijose naudojamos granatų sultys vietoje spanguolių, suteikiančios gilesnę spalvą, arba pridedama šlakelis grenadino saldumo sustiprinimui. Kokteilis dažnai lyginamas su Mimosa ar Bellini, tačiau išsiskiria savo raudona spalva ir šventine nuotaika. Nealkoholinė versija galima, naudojant nealkoholinį putojantį vyną ir spanguolių sultis.
alkoholiniai kokteiliai
Kalėdinis kokteilis
Longdrink
Poinsettia
šampano kokteilis
šventinis kokteilis
vaisinis kokteilis
