Kokteilis Breakfast Martini



Breakfast Martini: marmeladinis ir citrusinis džino perlas
   50 ml London Dry džino
   15 ml Cointreau arba triple sec
   15 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
   1 kupinas arb. š. apelsinų marmelado (geriausia su žievelių gabaliukais)
   Ledo kubeliai
   Plona apelsino žievelė arba sudžiovinta apelsino riekelė papuošimui


   Į šeikerį įdėkite marmeladą ir šiek tiek citrinos sulčių, išmaišykite, kad marmeladas ištirptų. Supilkite džiną, Cointreau, likusias citrinų sultis ir ledą. Gerai suplakite 12–15 sekundžių, marmeladas turi visiškai susimaišyti ir gėrimas pasidaryti švelniai drumstas. Dvigubai nukoškite (per hawthorne ir smulkų sietelį) į atšaldytą coupe arba martini taurę, tekstūra turi būti šilkinė, be marmelado gabaliukų. Papuoškite ilga apelsino žievele arba plona džiovinta apelsino riekele.

   Breakfast Martini tarsi valgytum geriausią apelsinų marmeladą su skrebučiu, bet skystą ir su džinu. Džino kadagiai, ryškus citrinos rūgštumas, Cointreau saldus apelsinas ir tikras marmelado kartoko saldaus apelsinų žievelių skonis. Gaivu, šiek tiek saldu, labai aromatinga ir visiškai kitoks nei įprasti martiniai. Puikus brunch’o, vėlyvų pusryčių ar bet kokio ryto kokteilis.

   Sukurtas 1990-ųjų pabaigoje Londone, legendinio barmeno Salvatore The Maestro Calabrese, kai jo žmona paragino sugalvoti kokteilį prie pusryčių marmelado. Pirmą kartą patiektas Library Bar, Lanesborough viešbutyje. Per kelis metus tapo pasauline sensacija ir vienu iš įtakingiausių modernių klasikų. 2020-aisiais įtrauktas į daugelio barų privaloma turėti sąrašus.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال