Cape Codder: Gaivus ir paprastas degtinės kokteilis
45 ml degtinės
120 ml spanguolių sulčių
Ledo kubeliai
Laimo skiltelė papuošimui
45 ml degtinės
120 ml spanguolių sulčių
Ledo kubeliai
Laimo skiltelė papuošimui
Į aukštą taurę (highball glass) įdėkite ledo kubelių. Supilkite vodką ir spanguolių sultis. Atsargiai išmaišykite šaukšteliu, kad skoniai susijungtų. Papuoškite laimo skiltelę. Paprastas paruošimas pabrėžia gėrimo gaivumą ir lengvumą. Alkoholio kiekis apie 8–10%, todėl jis yra lengvas ir lengvai geriamas.
Cape Codder siūlo švarų degtinės, neutralų poskonį, subalansuotą spanguolių sulčių rūgščiu, uoginiu gaivumu. Skonis yra gaivus, lengvai rūgštus, su subtiliu saldumu, priklausomai nuo sulčių kokybės, primenančiu lengvą uogų punšą. Gėrimas yra glotnus, idealiai tinkantis vasaros dienoms, brunch’ui ar neformaliems susibūrimams. Cape Codder paprastas, vaisinis kokteilis, sujungiantis degtinės švarumą ir spanguolių sulčių rūgštumą. Patiekiamas aukštoje taurėje su ledu, papuoštas laimo skiltelę, šis gėrimas yra klasikinis pasirinkimas, tinkantis atsipalaidavusiam gurkšnojimui ar vakarėliams.
Cape Codder kilmė siejama su 1960-aisiais JAV, ypač Cape Cod regionu Masačusetse, kur spanguolių sultys buvo populiarios dėl vietinių spanguolių pelkių ir Ocean Spray bendrovės, kuri 1930-aisiais pradėjo masinę sulčių gamybą. Kokteilis, iš pradžių vadintas Rangoon Ruby, buvo sukurtas Ocean Spray reklaminėje kampanijoje, skatinančioje spanguolių sulčių vartojimą kokteiliuose, ir greitai tapo žinomas kaip Cape Codder dėl savo paprastumo ir regioninės asociacijos. 1960–1970 m. jis išpopuliarėjo kaip lengvas, gaivus gėrimas JAV baruose, ypač pakrantės kurortuose, kur buvo vertinamas kaip alternatyva sudėtingesniems kokteiliams, tokiems kaip Martini ar Manhattan. Cape Codder tapo pagrindu kitiems spanguolių sulčių kokteiliams, tokiems kaip Sea Breeze (pridedant greipfrutų sulčių) ar Bay Breeze (pridedant ananasų sulčių), kurie išpopuliarėjo 1980-aisiais per vaisinių kokteilių bumą. Jo paprastumas ir universalumas padarė jį mėgstamu tiek namų vakarėliuose, tiek baruose, ypač tarp jaunesnės auditorijos, ieškančios lengvų, saldžiarūgščių gėrimų. Kai kuriose variacijose pridedama šlakelis laimo sulčių rūgštumui sustiprinti arba sodos vandens burbuliukams. 1970-aisiais Cape Codder buvo reklamuojamas kaip sveikesnis kokteilis dėl spanguolių sulčių antioksidantų, nors alkoholis šį įvaizdį šiek tiek menkino. Šiuolaikiniuose craft kokteilių baruose jis atgimsta su šviežiomis, aukštos kokybės spanguolių sultimis, o kartais naudojama infuzuota degtinė, pvz., citrusinė, kad sustiprėtų skonis. Nealkoholinė versija lengvai paruošiama, pakeičiant degtinę nealkoholiniu distiliatu ir naudojant spanguolių sultis.
alkoholiniai kokteiliai
Brunch
CapeCodder
degtinės kokteiliai
gaivus kokteilis
Klasikiniai
Longdrink
vaisinis kokteilis
