Kokteilis Bay Breeze



Bay Breeze: Gaivus ir vaisinis degtinės kokteilis
   45 ml degtinės
   90 ml spanguolių sulčių
   30 ml ananasų sulčių
   Ledo kubeliai
   Laimo skiltelė arba ananaso gabalėlis papuošimui


   Į aukštą taurę (highball glass) įdėkite ledo kubelių. Supilkite degtinę, spanguolių sultis ir ananasų sultis. Atsargiai išmaišykite šaukšteliu, kad skoniai susijungtų. Papuoškite laimo skiltelę arba ananaso gabalėliu. Paprastas paruošimas pabrėžia gėrimo gaivumą ir lengvumą. Alkoholio kiekis apie 8–10%, todėl jis yra lengvas ir lengvai geriamas.

   Bay Breeze siūlo švarų degtinės, neutralų poskonį, subalansuotą spanguolių sulčių rūgščiu, uoginiu gaivumu ir ananasų sulčių saldžiu, tropiniu poskoniu. Skonis yra gaivus, saldžiarūgštis, su ryškiu vaisių deriniu, primenančiu tropinį punšą. Gėrimas yra glotnus, idealiai tinkantis vasaros vakarėliams, brunch’ui ar atsipalaidavusiems susibūrimams. Bay Breeze gaivus, vaisinis kokteilis, sujungiantis degtinės švarumą, spanguolių sulčių rūgštumą ir ananasų sulčių saldumą. Patiekiamas aukštoje taurėje su ledu, papuoštas laimo skiltelę ar ananaso gabalėliu, šis gėrimas yra lengvas, tropinis pasirinkimas, tinkantis šiltoms dienoms ar šventėms.

   Bay Breeze kilmė siejama su 1970–1980-aisiais JAV, kai spanguolių sultys tapo populiariu kokteilių ingredientu, ypač dėl Ocean Spray reklaminių kampanijų, kurios skatino jų naudojimą gėrimuose. Kokteilis yra Cape Codder variantas, praturtintas ananasų sultimis, kurios suteikia tropinį poskonį. Pavadinimas Bay Breeze greičiausiai įkvėptas jūros ir vėjo asociacijų, atspindinčių gaivų, lengvą gėrimo charakterį, ir siejamas su pakrantės regionais, tokiais kaip Cape Cod ar Chesapeake Bay. Bay Breeze tapo populiarus 1980-aisiais, per saldžių, vaisinių kokteilių bumą, kartu su tokiais gėrimais kaip Sea Breeze ar Woo Woo. Jis buvo mėgstamas baruose ir paplūdimio kurortuose dėl paprasto paruošimo ir patrauklios raudonos-oranžinės spalvos, kuri traukė jaunesnę auditoriją. 1980-ųjų pabaigoje Bay Breeze buvo dažnai patiekiamas kaip brunch gėrimas, konkuruodamas su Mimosa ar Screwdriver, ir tapo populiarus koledžų vakarėliuose bei vasaros festivaliuose. Kai kuriose variacijose naudojama grenadino šlakelis, kad sustiprėtų spalva ir saldumas, arba pridedama sodos vandens burbuliukams. Kitos versijos keičia degtinę romu, suteikdamos gėrimui Tiki stiliaus poskonį, arba naudoja kokosų romą, kaip Malibu, tropiniam efektui. Bay Breeze išlieka klasikiniu retro kokteiliu, atgimstančiu šiuolaikiniuose craft kokteilių baruose, kur jis dažnai patiekiamas su šviežiomis sultimis, pabrėžiant kokybę. Nealkoholinė versija lengvai paruošiama, pakeičiant degtinę nealkoholiniu distiliatu ir naudojant spanguolių bei ananasų sultis.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال