Klasikinė Kruvinoji Meri

| No comment
    45ml. degtinė
    90ml. pomidorų sultys
    15ml. citrinų sultys
    5dash vorčesterio padažas
    3dash tabasko padažas
    šviežias salieras.
    druska.
    malti juodieji pipirai
    ledas













          Paruošimas:
  Purtyklėje(šeikeryje)sutrinam salierą ir užpilam degtine, pomidorų ir citrinų sultimis. Įlašinam vorčesterio ir tabasko padažus, įberiam druskos ir maltų pipirų pagal skonį. Įdedam ledo ir viską suplakam. Pilant į taures nukošiam per sietelį. Patiekiant įdedam kelis ledo kubelius ir papuošiam saliero stiebeliu bei citrinos skiltele ar griežinėliu. Galima pridėti ir kelias žaliąsias alyvuoges.
  Yra ir kitas, namų sąlygoms labiau tinkantis, ruošimo būdas: highball taurės dugną pabarstom prieskoniais ir įlašinam reikalingus kiekius padažo. Sudedam ledą ir supilam degtinę bei pomidorų ir citrinų sultis. Viską kruopščiai sumaišom ir papuošiam šviežiu saliero stiebeliu.

    Šio kokteilio populiarumo paslaptis slypi jo galimybėje transformuotis. Šiai dienai yra daugybė "Kruvinosios Meri" paruošimo variantų. Eksperimentuojama su aromatinėmis degtinėmis, tekila ir netgi sake. Kai kuriuose kokteilio variantuose naudojami krienai, raudonasis pipiras, česnakinė druska ar jautienos buljonas. Čia mes pateikėme klasikinį kokteilio ruošimo variantą, bet atsiminkit kad tai universalus kokteilis ir erdvės eksperimentams pilna.