Kokteilis Algonquin



Algonquin: Elegantiškas ir subalansuotas viskio kokteilis
   45 ml rugių viskio (arba burbono)
   22 ml sausojo vermuto
   22 ml ananasų sulčių
   Ledo kubeliai
   Kokteilinė vyšnia arba ananaso gabalėlis papuošimui


   Į šekerį su ledu supilkite rugių viskį, sausąjį vermutą ir ananasų sultis. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir skoniai susijungtų. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite kokteiline vyšnia arba ananaso gabalėliu. Plakimas užtikrina glotnią tekstūrą ir subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 20–25%, todėl jis yra vidutinio stiprumo, bet lengvai geriamas.
   Algonquin siūlo rugių viskio aštrų, prieskoninį poskonį, subalansuotą sausojo vermuto žolelių sausumu ir ananasų sulčių saldžiu, tropiniu gaivumu. Skonis yra sudėtingas, su vaisinėmis natomis, kurios papildo viskio šilumą, ir sausumu, kuris neleidžia gėrimui tapti per saldžiu. Gėrimas yra glotnus, idealiai tinkantis aperityvui ar rafinuotam vakarui. Algonquin elegantiškas kokteilis, sujungiantis rugių viskio tvirtumą, sausojo vermuto subtilumą ir ananasų sulčių tropinį saldumą. Patiekiamas atšaldytoje kokteilio taurėje, papuoštas kokteiline vyšnia ar ananaso gabalėliu, šis gėrimas yra rafinuotas pasirinkimas, tinkantis vakarėliams ar ramiems susibūrimams.

   Algonquin kokteilis pavadintas garsiojo Algonquin viešbučio Niujorke vardu, kuris XX a. pradžioje buvo intelektualų, rašytojų ir menininkų, ypač Algonquin Round Table grupės, susibūrimo vieta. Manoma, kad kokteilis buvo sukurtas apie 1930-uosius, per prohibicijos pabaigą, kai rugių viskis buvo populiarus JAV kokteilių scenoje. Algonquin viešbučio baras, žinomas dėl savo literatūrinės atmosferos, tapo vieta, kur šis gėrimas buvo patiekiamas kaip elegantiškas, tačiau neįprastas pasirinkimas, išsiskiriantis ananasų sulčių įtraukimu, kuris buvo retas ingredientas to meto kokteiliuose. Kokteilis atspindi XX a. pradžios Niujorko kokteilių kultūrą, kai barmenai eksperimentavo su naujais skoniais, derindami tradicinius spiritus su vaisių sultimis. Ananasų sultys suteikė Algonquin egzotišką posūkį, kuris skyrėsi nuo klasikinių viskio kokteilių, tokių kaip Manhattan ar Old Fashioned, ir padėjo jam išsiskirti kaip moderniam pasirinkimui. Kai kuriose variacijose naudojamas burbonas vietoje rugių viskio, suteikiantis švelnesnį, saldesnį profilį, arba pridedama šlakelis Angostura bitters, kad sustiprėtų prieskonių natos. Algonquin išliko nišiniu kokteiliu, dažnai atgimstančiu craft kokteilių baruose, kur vertinamas jo istorinis žavesys ir subalansuotas skonis. 2000-aisiais jis buvo įtrauktas į kokteilių knygas, pabrėžiančias retro kokteilius, ir kartais vadinamas tropiniu Manhattan. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant viskį ir vermutą nealkoholiniais distiliatais ir ananasų sultimis.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال