Kokteilis 69



Kokteilis 69: legenda ir mistika
   45 ml džino
   15 ml apelsininio likerio (Cointreau)
   15 ml maraschino likerio (Luxardo)
   15 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
   Ledo kubeliai
   Citrinos žievelė papuošimui


   Į šeikerį su ledu supilkite džiną, apelsininį likerį, maraschino likerį ir citrinų sultis. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir susidarytų puta. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite citrinos žievele, suspaudę, kad išsiskirtų aliejai. Plakimas užtikrina glotnią tekstūrą ir subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 25–30 %, todėl stiprus, bet elegantiškas.

   69 siūlo džino kadagių ir botaninių natų poskonį, subalansuotą apelsininio likerio citrusiniu saldumu, maraschino likerio migdolų ir vyšnių subtilumu bei citrinų sulčių gaiviu rūgštumu. Skonis yra vaisinis, gėliškas, su lengvu saldumu ir žolelių gilumu, primenantis Aviation kokteilio mistiką. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis vakarėliams ar romantiškiems susibūrimams. 69 legendinis, vaisinis kokteilis, sujungiantis džino gaivumą su maraschino subtilumu ir citrinų šviežumu. Patiekiamas martini taurėje, papuoštas citrina, šis gėrimas yra mistinis pasirinkimas, tinkantis ypatingoms progoms.

   Kokteilis 69 mistinis, beveik legendinis gėrimas, kurio tiksli kilmė apipinta paslaptimis ir gandais. Pirmą kartą jis minimas 1930 m. The Savoy Cocktail Book Harry Craddock, barmenui iš Savoy Hotel Londone, kaip variacija Aviation kokteilio, bet be violetinių žiedų, kad būtų sausesnis. Pavadinimas 69 siejamas su dviprasmišku simboliu, kai kurie sako, kad tai atspindi kokteilio dvigubą malonumą (saldumas ir rūgštis), kiti numerologija ar slaptas kodas tarpukario barų kultūroje. XX a. viduryje beveik pamirštas, bet XXI a. craft kokteilių atgimimas (ypač 2010-aisiais) grąžino jį kaip užmirštą klasiką. Nealkoholinė versija galima su nealkoholiniu džinu ir vaisių sirupais.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال