Old Flame: Švelnus ir citrusinis kokteilis
45 ml džino
30 ml saldaus vermuto
15 ml Campari
30 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
10 ml triple sec (Cointreau)
Ledo kubeliai
Apelsino žievelė papuošimui
45 ml džino
30 ml saldaus vermuto
15 ml Campari
30 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
10 ml triple sec (Cointreau)
Ledo kubeliai
Apelsino žievelė papuošimui
Į šeikerį su ledu supilkite džiną, saldų vermutą, Campari, apelsinų sultis ir triple sec. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir susidarytų puta. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite apelsino žievele, suspaudę, kad išsiskirtų aliejai. Plakimas užtikrina glotnią tekstūrą ir subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 20–25 %, todėl vidutinio stiprumo, bet lengvai geriamas.
Old Flame sukurtas 2001 m. Niujorke barmenų Dale DeGroff („King of Cocktails“) knygos The Craft of the Cocktail turu, kai jis improvizavo su Negroni receptu, pridedant apelsinų sulčių ir Cointreau, kad sušvelnintų kartumą. DeGroff, dirbdamas kampanijoje su Martini & Rossi, laimėjo pirmą vietą Fancy Cocktail kategorijoje 2001 m. Grand Prix Malagoje, Ispanijoje, su šiuo kokteiliu (tuo metu vadinamu Fancy Nancy). Pavadinimas Old Flame atspindi seną aistrą Negroni, bet su nauju citrusiniu kąsniu. XXI a. kokteilis išplito per craft barus, ypač JAV ir Europoje, kaip lengvesnė Negroni alternatyva. Kai kuriose variacijose pridedama prosecco. Old Flame puikiai dera su alyvuogėmis, sūriais ar lengvais užkandžiais. Nealkoholinė versija galima su nealkoholiniu džinu ir apelsinų sultimis.
alkoholiniai kokteiliai
Campari
citrusinis kokteilis
džino kokteiliai
kokteiliai su džinu
Longdrink
modernus kokteilis
OldFlame
