Kokteilis Old Flame



Old Flame: Švelnus ir citrusinis kokteilis
   45 ml džino
   30 ml saldaus vermuto
   15 ml Campari
   30 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
   10 ml triple sec (Cointreau)
   Ledo kubeliai
   Apelsino žievelė papuošimui


   Į šeikerį su ledu supilkite džiną, saldų vermutą, Campari, apelsinų sultis ir triple sec. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir susidarytų puta. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite apelsino žievele, suspaudę, kad išsiskirtų aliejai. Plakimas užtikrina glotnią tekstūrą ir subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 20–25 %, todėl vidutinio stiprumo, bet lengvai geriamas.

   Old Flame siūlo džino kadagių ir botaninių natų poskonį, subalansuotą saldaus vermuto žolelių saldumu, Campari kartumu ir žolelių gyliu, apelsinų sulčių citrusiniu gaivumu bei triple sec apelsinų žievelės akcentu. Skonis yra švelnus, vaisinis, su kartaus saldžiarūgščio harmonija, primenantis Negroni, bet su citrusiniu posūkiu. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis vakarėliams ar romantiškiems susibūrimams. Old Flame švelnus, citrusinis kokteilis, sujungiantis džino gaivumą su Campari kartumu ir apelsinų šviežumu. Patiekiamas martini taurėje, papuoštas apelsinu, šis gėrimas yra modernus pasirinkimas, tinkantis saulėtoms dienoms ir šventėms.
   Old Flame sukurtas 2001 m. Niujorke barmenų Dale DeGroff („King of Cocktails“) knygos The Craft of the Cocktail turu, kai jis improvizavo su Negroni receptu, pridedant apelsinų sulčių ir Cointreau, kad sušvelnintų kartumą. DeGroff, dirbdamas kampanijoje su Martini & Rossi, laimėjo pirmą vietą Fancy Cocktail kategorijoje 2001 m. Grand Prix Malagoje, Ispanijoje, su šiuo kokteiliu (tuo metu vadinamu Fancy Nancy). Pavadinimas Old Flame atspindi seną aistrą Negroni, bet su nauju citrusiniu kąsniu. XXI a. kokteilis išplito per craft barus, ypač JAV ir Europoje, kaip lengvesnė Negroni alternatyva. Kai kuriose variacijose pridedama prosecco. Old Flame puikiai dera su alyvuogėmis, sūriais ar lengvais užkandžiais. Nealkoholinė versija galima su nealkoholiniu džinu ir apelsinų sultimis.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال