Vieux Carre: Naujojo Orleano džiazas stiklinėje
30 ml rugių viskio (rye whiskey)
30 ml konjako (VSOP arba geras VS)
30 ml saldaus vermuto
7,5 ml Benedictine D.O.M.
2 lašai Peychaud’s bitters
2 lašai Angostura bitters
Ledo kubeliai
Plona citrinos žievelė papuošimui
30 ml rugių viskio (rye whiskey)
30 ml konjako (VSOP arba geras VS)
30 ml saldaus vermuto
7,5 ml Benedictine D.O.M.
2 lašai Peychaud’s bitters
2 lašai Angostura bitters
Ledo kubeliai
Plona citrinos žievelė papuošimui
Į senamadišką (rocks) taurę įdėkite didelį ledo kubą arba kelis mažesnius. Supilkite visus ingradientus tiesiai į taurę. Lėtai maišykite šaukšteliu 20–30 sekundžių, gėrimas turi tapti šaltas, bet ne per daug praskiestas. Suspauskite citrinos žievelę virš taurės ir įmeskite vidun arba palikite ant krašto.
Vieux Carre tamsus, šiltas, daugiasluoksnis ir visiškai nepralenkiamas. Rugiai duoda pipirišką ugnį, konjakas aksominę prabangą, vermutas vynuogių ir žolelių gylį, Benedictine medaus žolelių paslaptį, o abu bitters Naujojo Orleano sielą. Tai tarsi Manhatanas susitiko su Sazerac ir gimė trečias, dar geresnis vaikas.
Sukurtas 1937 m. (arba 1938 m.) Naujojo Orleano legendiniame Carousel Bar (Hotel Monteleone) barmeno Walter Bergeron. Pavadinimas Vieux Carre reiškia Senąjį kvartalą, prancūziškąją Naujojo Orleano širdį. Kiekvienas ingradientas simbolizuoja miesto kultūrų mišinį. Rugiai amerikietišką dvasią, konjakas prancūzišką paveldą, vermutas italų įtaką, Benedictine kreolų prabangą, Peychaud’s bitters vietinį Naujojo Orleano stebuklą. Per 80+ metų receptas beveik nepasikeitė, tai vienas iš nedaugelio kokteilių, kuris vis dar gaminamas tiksliai taip pat kaip 1937-aisiais. Šiandien Carousel Bar tebesisuka ir kiekvienas turistas privalo išgerti bent vieną Vieux Carre.
alkoholiniai kokteiliai
Džiazas
Klasikiniai
kokteiliai su konjaku
kokteiliai su viskiu
Longdrink
prancūziškas kokteilis
Vermutas
VieuxCarre
