20ml tamsus išlaikytas romas
15ml likeris Curacao
15ml migdolų sirupas
10ml šviežios citrinų sultys
ledas
Paruošimas:
Visus komponentus, išskyrus tamsų romą, kartu su ledu supilam į purtyklę(šeikerį) ir energingai suplakam. Suplakę nukošiam per sietelį į atšaldytas taures ir ant viršaus užpilam tamsų romą. Patiekiant papuošiam skiltele citrinos, ananasu ir šakele mėtos.
Kokteilis Mai Tai nors ir nesimaudo šlovės spinduliuose Lietuvoje, tačiau pasaulyje jis priskiriamas prie pačių populiariausių ir geidžiamiausių kokteilių. Gimė Mai Tai tolimaisiais 1944 metais, kada Europoje siautėjo pats kruviniausias ir baisiausias žmonijos istorijoje karas. Jį sukūrė garsusis miksologas Viktoras Beržeronas, labiau žinomas kaip Treideris Vikas.
Kokteilis Mai Tai nors ir nesimaudo šlovės spinduliuose Lietuvoje, tačiau pasaulyje jis priskiriamas prie pačių populiariausių ir geidžiamiausių kokteilių. Gimė Mai Tai tolimaisiais 1944 metais, kada Europoje siautėjo pats kruviniausias ir baisiausias žmonijos istorijoje karas. Jį sukūrė garsusis miksologas Viktoras Beržeronas, labiau žinomas kaip Treideris Vikas.
Aš paėmiau šviežias citrinų sultis, pridėjau oranžinio Curacao iš Olandijos ir nedidelį kiekį prancūziško migdolų sirupo. Visus komponentus energingai suplakiau šeikeryje ir papuošiau mėtų šakelė bei citrinos žievele. Viktoras BeržeronasTaip jau nutiko, jog naująjį kokteilį pirmiausia išbandė Viko draugai, ką tik iš kelionės po Taitį gryžę - Ham ir Carrie Guild. Jau po pirmojo gurkšnelio Keri sušuko: "Mai Tai - Roa Ae", kas išvertus iš taitiečių reikštų maždaug: "tai geriausia kas yra šiame pasaulyje!". Taip kokteilis ir gavo savo pavadinimą...