Slider Top

[6][slaidas][slider-top][Slider Top]

Kaip teisingai gerti konjaką

| No comment
    1. Susiruošus pasimėgauti šiuo tauriu gėrimu, neskubėkit pilti į taures, atidarykite butelį ir 20-30 minučių palaikykit atidarytą, kad konjako aromatas pasklistų po kambarį. Jokiu būdu nešaldykite konjako, jo temperatūra turėtų būt truputi aukštesnė nei kambario.


    2. Konjaką priimta gerti iš specialių konjakui skirtų taurių - snifterių(Snifter).Tai klasikinė, rutulio formos taurė, stipriai susiaurėjanti viršuj.

    3. Konjako taurę reikėtų laikyti taip, jog taurės kojelė būtų tarp bevardžio ir vidurinio pirštų, o taurės dugnas gulėtų jūsų delne. Konjako reiktų pilti tiek, kad užimtų apie 1/8 taurės tūrio.

    4. Įpylus į taurę gėrimo pirštu prilieskite išorinę taurės sienelę toje vietoje kur yra konjako. Jei iš kitos taurės pusės matysis piršto antspaudas, reiškia geriate aukštos kokybės konjaką. Lengvai pasukite taurę apie savo ašį, jei gėrimo pėdsakai ant  vidinių sienelių matysis 5 sekundes - konjakas 5-8 metų išlaikymo. Jei pėdsakai matysis 15 sekundžių - konjakui iki 20 metų, na o jei laikysis 17-18 sekundžių - dar senesnis.

    5. Pakelkite taurę iki lūpų, bet negerkite, o pradžioj įkvėpkite aromato. Egzistuoja 3 konjako aromato bangos. Pirmąją(švelnūs vanilės tonai) galime pajausti 5 cm. virš taurės krašto, antrąją(gėlės ir vaisiai) prie pat taurės krašto. Trečiąją(išlaikymo kvapai) bangą jaučia tik išvystytą uoslę turintis asmenys.

    6. Pasimėgavę gėrimo aromatu - paragaukite. Ragaukit mažais gurkšneliais, leisdami nepakartojamai skonio puokštei išsiskleisti jūsų burnoje.

    7. Užkąsti konjako nepriimta, tačiau galite po liežuviu padėti gabalėlį šokolado ir kai pajausite jog jis tirpsta - gerkite konjaką.

    8. Egzistuoja nacionalinė konjako vartojimo "trijų C" taisyklė: pradžioj išgerkit kavos, po to konjako ir pabaigai cigaras.

    9. Gerkit konjaką neskubėdami, kuklioje aplinkoje, artimų žmonių rate.