Slider Top

[6][slaidas][slider-top][Slider Top]

Brendis

| No comment

    Brendis - vynuogių vyno distiliatas. Laikant medinėse statinėse(brandinant) įgauna rusvą spalvą. Nebrandintam brendžiui spalva suteikiama dažant karamele. Yra brendžio rūšių, paskanintų vaisiais. Jeigu distiliuojamas ne vynuogių, o kitų vaisių vynas(dažniausiai iš obuolių, slyvų, vyšnių, persikų, mėlynių), tai jau bus nebe brendis, o vaisių brendis ir kiekviename regione vadinamas kitaip. Prancūzijoje - kalvadosas(iš obuolių), Lenkijoje - slivovica(iš slyvų), Vengrijoje ir Rumunijoje - palinka(iš įvairių vaisių) ir t.t. Brendžio stiprumas svyruoja nuo 35% iki 60% ABV. Brendis klasifikuojamas kaip A.C.(bent du metus brandintas ąžuolinėje statinėje), V.S.(Very Special arba trijų žvaigždučių, brandintas ne mažiau kaip tris metus), V.S.O.P.(Very Special Old Pale arba penkių žvaigždučių, brandintas ne mažiau kaip penkis metus), X.O.(Extra Old brandintas bent šešis metus), Taip pat gali būti Vintage(laikomas statinėse iki pat išpilstymo į butelius momento, o ant butelio nurodoma išpilstymo data), Hors d'age(dažniausiai laikomi ilgiau nei dešimt metų, aukščiausios kokybės brendžiai.


Torres 10 Gran Reserva
Brendis
Ispanija
Stiprumas: 38%
Tamsaus topazo spalvos brendis, pasižymintis intensyviu aromatu su šiltais prieskonių, cinamono ir vanilės tonais. Šis puikus ispaniškas brendis brandinamas statinėse iš amerikietiško ąžuolo. Bėgant laikui elegantiškas ąžuolo kvapas susilieja su svaiginančiu alkoholio kvapu ir gimsta Torres aromatas. Geriamas vienas, tačiau puikiai tinka ir kokteiliams: Brandy Cola, Horse's Neck, Brandy Egg Nog...


Metaxa
Brendis
Graikija
Stiprumas 38%
Metaxa gaminama iš ne mažiau kaip 5 metus uolinėse statinėse išlaikyto vynuogių vyno distiliato, išlaikytų muskatinių vynų ir viduržemio žolelių mišinio. Pasižymi tamsia medaus spalva ir lengvu vaisių, razinų bei medienos aromatu. Skonis švelnus ir brandus su vaisių ir medienos atspalviu. Geriamas vienas, su arbata arba kava, puikiai tinka ir kokteiliams.



St. Remy XO
Brendis
Prancūzija
Stiprumas 40%
Tai iš geriausių vynuogių veislių gauto alkoholio mišinys. Gėrimas brandinamas nedidelėse ąžuolinėse statinėse. Gintarinės spalvos gėrimas pasižymi gėlių, vaisių, vanilės ir medienos aromatu bei skoniu. Juos puikiai papildo švelnios imbiero, medaus, džiovintų abrikosų ir prieskonių natos.



Cortel Napoleon
Brendis
Prancūzija
Stiprumas 40%
Tai vienas iš žinomiausių prancūziškų brendžių. Tamsios karamelės spalvos, subtilaus gėlių aromato brendis pamalonins jus turtingu, su aiškiai juntamu vanilės atspalviu, skoniu. Puikus brendžio kokteilių pagrindas, galima vartoti ir gryną.




Paul Masson Grande Amber V.S.
Brendis
JAV
Stiprumas 40%
Šiltos gintarinės spalvos brendis pasitiks jus subtiliu ir harmoningai persipynusiu kriaušių, šokolado ir vanilės kvapu. Išskirtinio skonio brendyje dominuoja karamelės, vanilės ir džiovintų vaisių skonis. Dažniausiai geriamas grynas, prie kavos ar cigaro.




Soberano 5
Cheresas
Ispanija
Stiprumas 36%
Riešuto kevalo spalvos brendis, pamalonins jus vanilės ir džiovintų vaisių aromatu bei maloniu ir subalansuotu skoniu. Puikiai tinka brendžio pagrindo kokteiliams, taip pat geriamas ir grynas.




Courriere XO
Brendis
Prancūzija
Stiprumas 40%
Gintaro spalvos brendis yra subtilaus vanilės, riešutų ir lauko gėlių aromato bei malonaus ir stipraus skonio su ilgai išliekančiu poskoniu. Idealus komponentas brendžio pagrindu ruošiamiems kokteiliams, geriamas ir grynas.




J.P. Chenet X.O.
Brendis
Prancūzija
Stiprumas 36%
Gintaro spalvos brendis, pasižymintis skrudintos duonos, razinų ir riešutų aromatu bei subtiliu, švelniai saldžiu, su džiovintų vaisių ir vanilės atspalviais, skoniu. Puikiai tinka su konditerijos gaminiais ir šokoladu, taip pat brendžio pagrindu ruošiamiems kokteiliams.