25ml viskis Penderyn Madeira Whisky
3 arbt./škšt. cukraus
stipri juoda kava
200ml riebios grietinėlės
2 šaukštai cukraus
1 arbt./škšt. vanilės
Paruošimas:
3 arbt./škšt. cukraus
stipri juoda kava
200ml riebios grietinėlės
2 šaukštai cukraus
1 arbt./škšt. vanilės
Paruošimas:
Aukštoje taurėje su rankena sumaišom 3 arbatinius šaukštelius cukraus ir viskį. Maišykite tol, kol ištirps cukrus. Ištirpus cukrui į taurę atsargiai, per šaukštelį(kad anksčiau laiko nesusimaišytu su viskiu) supilam stiprią juodą kavą. Pilam tiek, jog užimtų 3/4 taurės.
Į grietinėlę supilam du šaukštus cukraus ir šaukštelį geros kokybės vanilės. Paplakam kol pasidarys puri ir minkšta. Paruoštą grietinėlę atsargiai, per šaukštelį(kad nesusimaišytų su kava) supilam ant kavos. Ant viršaus dar galim uždėti kelias kavos pupeles arba žiupsnelį tarkuoto šokolado. Vartojame iškart.