Slider Top

[6][slaidas][slider-top][Slider Top]

Duonos gira su medumi

| No comment
    800gr. juodos duonos
    2 šaukštai šviežio skysto medaus
    2 nepilnos stiklinės cukraus(~ 400ml)
    2 arbt./škšt. sausų mielių
    50gr. razinų
    10l vandens


















          Paruošimas:
  Duoną supjaustom vidutiniais gabalėliais(kaip nedideliam sumuštiniui) ir išdžiovinam orkaitėje maksimalioje temperatūroje. Nepersistenkite - tačiau juodi paskrudimai turėtų būti, tai priduos jūsų būsimai naminiai girai spalvą ir skonį. Išdžiovintą duoną supilam į švarų kibirą ar panašios talpos indą. Nedideliame kiekyje vandens ištirpdom medų, supilam ten pat mieles ir viską gerai sumaišom. Ant kibire esančios duonos supilam cukrų, razinas ir medaus bei mielių vandenuką. Viskas, kibirą su visais jame esančiais ingredientais užpilam vandeniu ir uždengiam marle. Galim uždengt dar ir rankšluosčiu, taip apsisaugosim nuo įvairaus plauko musyčių. Kibirą išnešam į balkoną ar kitą saulėtą vietą ir paliekam dviems paroms. Jei lauke labai karšta - užteks ir paros, tiesiog karts nuo karto paragaukit ir matysit. Kai ragausit - neišsigąskit, iš pradžių gira gali pasirodyti kiek per saldi, tačiau vėliau saldumas dings ir gira gausis pats tas. Beje jei lauke vėsu ir šalta - gira nesigaus. Tad gaudykit šiltas ir saulėtas dienas. Po dviejų rūgimo dienų nukoškite gatavą girą ir išpilstykite po butelius ar kitokią tarą. Turėtų gautis apie 9 litrus giros. Išpilstytą girą pastatom parai laiko į šaldytuvą. Viskas, po paros galima vartoti.