Džino istorija prasidėjo Olandijoje ir, kaip ir daugelis alkoholinių gėrimų, į pasaulį atėjo vaistų pavidalu. Per keletą amžių džinas pergyveno audringą evoliuciją, nuo gydomųjų eliksyrų iki britų varguolių gėrimo - kol tapo tokiu kokį geriam šiandien. Džinas, arba kaip jį dar vadina "Olandiška degtinė" , užsitarnavo grynai vyriško gėrimo reputaciją.
Džino pirmtakas - genevre(kadaginė) atsirado visai netikėtu būdu. 1650 metais fiziologui ir anatomui Franciscus Sylvius pavyko sukurti, kaip jam atrodė, vaistus nuo nemigos ir baimės. Jo noras buvo sukurti pigius vaistus, kad būtų prieinami visiems visuomenės sluoksniams, todėl profesorius eksperimentavo su pigiais komponentais, daugiausia gamtos dovanomis. Išbandęs daugybę komponentų, jis apsistojo ties spirito ir kadagio uogų eliksyru. Priminsim, kad tuo metu spiritas buvo laikomas vaistu ir su įvairiais priedais(daugiausia žoliniais), buvo vartojamas kaip raminamieji.
Ar padėjo kadagio uogų trauktinė nuo nemigos - neaišku, bet kad pridėjo drąsos tai faktas. Tai įrodė Habsburgų karas. Anglų kariai, kurie kariavo viename sąjunginiame bloke su Olandais, pastebėjo kad olandų kariai kažką pastoviai gurkšnoja, po to tapdami bebaimiais kariais mūšio lauke. Labai greitai trauktinė nustojo būti vaistais ir tapo stipriu alkoholiniu gėrimu. Jau 1675 metais Amsterdame genevros(kadaginės) gamyba užsiėmė Lucaso Bolo firma, kuri Olandijoje labai išpopuliarino šį alkoholinį gėrimą. Grįždami iš karo anglų kariai parsivežė kelis butelius "drąsos eliksyro"(taip jie praminė kadaginę) ir Didžiojoje Britanijoje prasidėjo džino era.
Greitai po to, anglų vyndariai išmoko kadaginės pagrindu daryti savo originalų gėrimą - džiną. XVII amžiuje džinas Anglijoje tapo panašus į samagoną - jį virė kiekvienam name, gėrė patys ir pardavinėjo. To pasekoje džinas tuometėje Anglijoje tapo varguolių gėrimu ir nė vienas save gerbiantis vyndaris neužsiiminėjo džino kokybės tobulinimu. Tad apie kokią nors džino rūšių gausą negalėjo būti nė kalbos.
XX amžiaus viduryje džinas įėjo į populiariausių Didžiosios Britanijos gėrimų trejetuką. Džino patrauklumo paslaptis slypi jo aromate ir skonyje, daug minkštesniame negu degtinė. Šiuo metu džinas užima tvirtą ir vieną pirmaujančių vietų pasaulyje tarp spiritinių gėrimų. Džino rūšių pasirinkimas didžiulis. Klasikinis Gordon's, kvapnus ir minkštas Gilbey's, konservatyvusis Beefeater, originalusis Bombey Sapphire, barchatinis Stagram's ir dar daugybė rūšių.
Dabar mažai kas vartoja džiną gryną, dažniausia džinas naudojamas kokteiliams arba paprasčiausia atskiedžiamas toniku.
Džino pirmtakas - genevre(kadaginė) atsirado visai netikėtu būdu. 1650 metais fiziologui ir anatomui Franciscus Sylvius pavyko sukurti, kaip jam atrodė, vaistus nuo nemigos ir baimės. Jo noras buvo sukurti pigius vaistus, kad būtų prieinami visiems visuomenės sluoksniams, todėl profesorius eksperimentavo su pigiais komponentais, daugiausia gamtos dovanomis. Išbandęs daugybę komponentų, jis apsistojo ties spirito ir kadagio uogų eliksyru. Priminsim, kad tuo metu spiritas buvo laikomas vaistu ir su įvairiais priedais(daugiausia žoliniais), buvo vartojamas kaip raminamieji.
Ar padėjo kadagio uogų trauktinė nuo nemigos - neaišku, bet kad pridėjo drąsos tai faktas. Tai įrodė Habsburgų karas. Anglų kariai, kurie kariavo viename sąjunginiame bloke su Olandais, pastebėjo kad olandų kariai kažką pastoviai gurkšnoja, po to tapdami bebaimiais kariais mūšio lauke. Labai greitai trauktinė nustojo būti vaistais ir tapo stipriu alkoholiniu gėrimu. Jau 1675 metais Amsterdame genevros(kadaginės) gamyba užsiėmė Lucaso Bolo firma, kuri Olandijoje labai išpopuliarino šį alkoholinį gėrimą. Grįždami iš karo anglų kariai parsivežė kelis butelius "drąsos eliksyro"(taip jie praminė kadaginę) ir Didžiojoje Britanijoje prasidėjo džino era.
XX amžiaus viduryje džinas įėjo į populiariausių Didžiosios Britanijos gėrimų trejetuką. Džino patrauklumo paslaptis slypi jo aromate ir skonyje, daug minkštesniame negu degtinė. Šiuo metu džinas užima tvirtą ir vieną pirmaujančių vietų pasaulyje tarp spiritinių gėrimų. Džino rūšių pasirinkimas didžiulis. Klasikinis Gordon's, kvapnus ir minkštas Gilbey's, konservatyvusis Beefeater, originalusis Bombey Sapphire, barchatinis Stagram's ir dar daugybė rūšių.
Dabar mažai kas vartoja džiną gryną, dažniausia džinas naudojamas kokteiliams arba paprasčiausia atskiedžiamas toniku.