3 vidutiniai baziliko lapeliai
3 šaukštai rabarbarų tyrelės
45ml degtinės
sodos vanduo
ledas
Paruošimas:
Sudėkite supjaustytus juostelėmis baziliko lapelius į stiklinės dugną. Lengvai paspauskite juos šaukšteliu, kad šięk tiek pasitraiškytų ir sudėkite rabarbarų tyrelę. Sumaišykite, įdėkite kelis ledo kubelius, supilkite degtinę ir iki taurės viršaus užpildykite sodos vandeniu. Papuoškite baziliko lapeliais.
Rabarbarų tyrelė:
12-13 rabarbaro stiebų
3/4 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės vandens
Rabarbarų stiebus nuplaukite ir susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Sudėkite kartu su cukrumi bei vandeniu į nedidelį puodą ir užkaiskite. Kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių arba kol suminkštės rabarbarai. Supilkite viską į elektrinį maišytuvą ir sumaišykite iki purios vientisos masės. Nukoškite per marlę į dubenėlį ir atvėsinkite.